13 yaşında illüstrasyon sergisi açtı

Güncelleme Tarihi:

13 yaşında illüstrasyon sergisi açtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2016 13:14

13 yaşında illüstrasyon sergisi açtı

Haberin Devamı

Tuncel YILMAZ/AYVALIK (Balıkesir), (DHA) - BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde, 13 yaşındaki Ege Kıymaz, Türkiye'nin ilk illüstrasyon çocuk sergilerinden birini açtı.
Kıymaz'ın üç ay gibi kısa bir sürede aldığı eğitim ile yaptığı çalışmalarla Ayvalık'ta Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği (Femin&Art) Ayvalık Şubesi Resim Atölyesi'nde açtığı sergi büyük ilgi gördü. 19 eserinin bulunduğu sergide, canlı performans da ortaya koyan Ege Kıymaz, sanatseverleri kendine hayran bıraktı. Sergi açılışını Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen'in yanı sıra ailesi ile birlikte yapan Kıymaz, sergi sonuna kadar 11 canlı performans çizimi ile izleyicileri hayrette bırakarak büyük taktir topladı. Çizim yapmayı çok sevdiğini belirten Kıymaz, şöyle dedi:
"Bu yüzden, Ayvalık'a tatile geldiğimde Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Ayvalık Şubesi Resim Atölyesi'nde Resim Eğitmeni Ata Mahmut Altınok ile tanıştım. Çizim konusunda bana yardımcı olabileceğini ancak çok çalışmam gerektiğini söyledi. Bende çizim yapmayı çok sevdiğim için, kendisiyle çizim derslerine başladım. Üç ay gibi kısa bir süre içerisinde anatomi, kompozisyon, mekan ve figür çizimi çalışmaları yaptık. Daha sonra Ata Hoca'nın telkinleriyle yaptığım çizimleri kamuoyu ile paylaşmak adına sergi açma fikri oluştu ve böyle bir sergi açmaya karar verdik."
Amacının gelecekte Türk kahramanlarının olduğu çizim ve hikayeleri yapmak ve Türkiye'de de bu konuda çok iyi çizerlerin yetiştirebileceğini ispatlamak olduğunu belirten Kıymaz, serginin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Resim Eğitmeni Ata Mahmut Altınok da Ege'nin çok yetenekli olduğunu belirtip, "Daha 13 yaşında Türkiye'nin ilk illüstrasyon çocuk sergilerinden birini açtı" dedi. Sergi, 25 Eylül'e kadar gezilebilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!