Yavru yaban domuzuna sahip çıktılar

Güncelleme Tarihi:

Yavru yaban domuzuna sahip çıktılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2021 13:11

Yavru yaban domuzuna sahip çıktılar

Haberin Devamı

AYDIN'nın Didim ilçesinde, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nda güvenlik görevlisi tarafından bulunan ve ailesini kaybettiği sanılan yavru yaban domuzu bir gece koruma altına alındıktan sonra diğer domuzların bulunduğu alanda doğal ortamına bırakıldı.

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nda güvenlik görevlisi olarak çalışan  Sercan Şimşek, ailesini kaybeden bir yaban domuzuna sahip çıktı. Yırtıcı hayvanlara yem olmaması için evine getirdiği yaban domuzu yavrusunu korumaya alan Şimşek, ertesi gün durumu EKODOSD'a bildirdi. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü tarafından teslim alınan yavru yaban domuzu, Milli Park Müdürü Koray Aşık ile görüşülüp Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nda diğer domuzların bulunduğu doğal yaşam alanına bırakıldı.

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, "Kurt, çakal, sırtlan gibi domuzların avcısı olan yırtıcı hayvanların giderek azalması ve 1970'li yıllara kadar bölgemizde görülen Anadolu parsı gibi nadir türlerin soylarının tükenmesi domuz popülasyonunun da çoğalmasına neden olmuştur. Yaşam alanları daralan ve yiyecek sıkıntısı çeken yaban domuzları, birçok kıyı kentlerinde olduğu gibi, Kuşadası'nda, Didim ilçesinin Akbük Mahallesi bölgelerinde ormanlık alanlardan deniz kenarında bulunan sitelerin bulunduğu bölgelere inerek beslenmeye çalışmaktadırlar. Ormanlık alanların ve makiliklerin tahrip edilmeden korunması yaban hayatının geleceği açısından çok önemlidir. Eğer bu doğal alanları koruyamazsak kentlerimizde domuzlar başta olmak üzere, birçok yaban hayvanıyla karşılaşacağız" dedi.

Bahattin ALBAYRAK / DİDİM (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!