Tatilin Uzaması Öğrenciyi Sevindirirken Esnafı Üzdü

Güncelleme Tarihi:

Tatilin Uzaması Öğrenciyi Sevindirirken Esnafı Üzdü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2015 13:19

ESNAF DÜRDANE İLTER

Okullarda tatilin uzaması turizmcileri ve öğrencileri sevindirirken, bazı sektörleri üzdü. Özellikle kırtasiyeciler, kıyafet satışı yapanlar ve okullara beslenme hazırlayan sektörlerde çalışanlar okulların bir an önce açılmasını bekliyor.
‘14 Eylül’de açılacak olan okulların açılmasının 28 Eylül’e ertelenmesi nedeniyle kendisi gibi pek çok esnafı sıkıntıya soktuğunu belirten Çineli esnaflardan Dürdane İlter 3 aydır okulların açılmasını bekleyen esnafın en büyük beklentisinin okulların açılması olduğunu söyledi.
Turizm açısından olumlu bulunan tatilin Anadolu’da ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirten İlter, “Anadolu’da ve çeşitli kentlerde binlerce esnaf bütün programını Milli Eğitim’in takvimine göre ayarlıyor. Eğitim sektörüne yönelik çalışan esnafın pek çoğu 3 ay boyunca nerdeyse iş yapamadı. Bütün hazırlıklarını, bütün ödeme planlarını okulların açılmasına göre yapana esnaf mağdur durumda. Bir grubu etkileyen olumsuzluk zincirlem olarak başka grupları da etkiliyor. Bu tür önemli konularda kararlar alınırken, sadece bir sektörün değil bütün ülke genelinin düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum. Yetkililerden isteğimiz bu tür durumların önceden planlanarak halka duyurulması ve esnafın da planlarını buna göre yapmasıdır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!