Tariş kolonya fabrikası Aydın'a taşınıyor

Güncelleme Tarihi:

Tariş kolonya fabrikası Aydına taşınıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 15:03

Tariş kolonya fabrikası Aydın'a taşınıyor

Haberin Devamı

İZMİR'de 1972 yılından beri faliyette olan Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'ne bağlı kolonya fabrikası Aydın'ın Germencik İlçesi'ndeki Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınacak.

Tariş İncir Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bircan, S.S Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'ne bağlı kolonya fabrikasının Germencik'in Ortaklar Mahallesi'nde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınacağını söyledi. Tariş'in 1915 yılında kurulduğunu belirten Bircan, "Dünyada yüz yıllık üretim yapan firmalar çok nadirdir. Buradaki birliğin temel amacı tabiki incir alım satımıdır. Ancak yörede birliğe bağlı 14 kooperatifimiz var. 1972 yılından beri aynı markadan olan kolonyamız var. Marka değerimiz çok önemlidir. Türkiye'de özellikle Ege Bölgesi'nde yoğun olan ancak son yıllarda da iç Anadolu Bölgesi'ne doğru yayılan Tariş Kolonyaları giderek büyümeye devam ediyor" diye konuştu.

Kolonya üretiminin 45 yıldan beri İzmir'de yapıldığını anlatan Mustafa Bircan, fabrikanın Ortaklar OSB'ye taşınacağını açıkladı. OSB'de 9 bin metrekare yer aldıklarını anlatan Bircan, "Fabrikanın yapılması için ihale yapıldı, çalışmalar 135 günde tamamlanacak. 8 milyondan fazla yatırım yaptık. İzmir'de yılda bir milyon litre üretim yapan kolonya fabrikamızı en son teknlojik sistemle buraya taşıyacağız. Yıllık ise 600 bin litre kolonya satışımız var. Yeni kuracağımız fabrikada ilk etepta 50 -100 arası işçi çalışacak ama daha sonraki dönemlerde bu sayı artacak. Hem Aydın hem de Germencik kazanacak. İncir İşletme Müdürlüğü Germencik'te, Kolonya İşletme Müdürlüğü ise Ortaklar'da olacak" dedi. Yıllık 7 milyon TL'nin üzerinde ciroya sahip olduklarını vurgulayan Bircan, yeni yapılacak kolonya fabrikasının görselini basın mensuplarına tanıttı.

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!