Tariş kendi enerjisini kendisi üretecek

Güncelleme Tarihi:

Tariş kendi enerjisini kendisi üretecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2014 17:09

Haberin Devamı

AYDIN (AA) - Tariş İncir Birliği Genel Müdür Vekili Sacide Karabat, 2015'te kuruluşunun yüzüncü yılını kutlayacak olan Tariş'in, bu yıl kuracağı güneş enerjisi sistemleriyle kendi enerjisini üreteceğini açıkladı.

Germencik ilçesinde faaliyet gösteren İncir İşleme ve Depolama Tesislerini ziyaret eden Tariş İncir Birliği Genel Müdür Vekili Sacide Karabat, gazetecilere yaptığı açıklamada Tariş'teki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Karabat, 2015'in Tariş'in yüzüncü yılı olduğuna dikkati çekerek, "Bu yılda hedefimiz kendi enerjimizi kendimiz üretmek. Güneş Enerji Sistemleri kurup kırsal kalkınmadan destek almak istiyoruz. Bizim amacımız kaliteli kuru inciri bölgenin her noktasında yetiştirmesini sağlamak. Bunun için eğitimler vereceğiz. Yüz yıllık bir kuruma üreticilerimizin de sahip çıkmasını istiyoruz" dedi.

- Tariş inciri seçerek alıyor

Haberin Devamı

Tariş'in yüz yıl daha yaşaması için çalıştıklarını anlatan Karabat, şunları kaydetti:

"Bu yıl düşük oranda incir aldık. Geçen yıl almış olduğumuz ürünlerin üçte birini ancak alabildik. Sebebi bilindiği üzere incirde kuru meyve olarak büyük sorunlar yaşadık. Özellikle kalite problemi hat safhadaydı. Artık ekspertizin yaptığı araştırma sonucunda seçerek incir alıyoruz. Bu da bizim yurt dışındaki pazarlarda haklı bir yer edinmemizi sağlıyor. Özellikle düşük kalitedeki incirlerin peroksit işleme tabi tutularak ihraç edilmesi en büyük problemdir. Geçen yıl yatırım olarak soğuk hava depoları oluşturduk. Bu sene kırsal kalkınmadan destek aldık. Kaliteyi bütün yıla yayacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!