Sultanhisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Sultanhisarın düşman işgalinden kurtuluşunun 95inci yıldönümü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2017 22:24

Sultanhisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümü kutlandı

Haberin Devamı

 

AYDIN'ın Sultanhisar İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümü etkinlikleri Sultanhisar Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin ve Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya'nın da katıldığı törenle kutlandı. 
Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümü etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ve top atışı ile başlayan törenle kutlandı. Törene, Sultanhisar Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, İlçe Emniyet Amiri Zafer Karadirek, Garnizon Komutanı Mehmet Gökhan, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldılar. Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı Yıldırımkaya yaptı. Başkan Yıldırımkaya konuşmasında, "5 Eylül, ulusal dayanışma ve bütünleşmeyi, bir ulus olma sevincini ve hep birlikte tek hedefte birleşerek ulusal onurumuzu koruma erdemini
yaşadığımız gündür. Kahraman atalarımızın bizlere bağışladığı bu kutsal topraklarda yaşamanın ve hizmet vermenin büyük mutluluğunu yaşıyoruz. 3 Haziran 1919 günü Atça'da başlayan Yunan işgali, 15-16 Haziran 1919 da Sultanhisar'da Yörük Ali Efe'nin 60 arkadaşı ile birlikte düzenlediği Malgaç Demiryolu Köprüsü'nü havaya uçurup düşman karargahını imha etmesi ile Türk Kurtuluş Savaşı'nın başlangıç noktası olmuştur. Bu direniş Türk milletinin asla esareti kabul etmeyeceğinin dünyaya bir ilanıdır" dedi.
"BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ"
Yunanlıların 24 Nisan 1921 yılında katliam gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Osman Yıldırımkaya, "İşte Bu katliamda kendi mezar çukurlarını kazdıklarından haberleri olmayan, birazdan isimlerini sayacağım, Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti kurmak için çıktığı yolda, özgürlüğümüz için, topraklarımız için, vatan ve namusumuz için Yunan işgal kuvvetlerince süngülenip, kafaları satırla kesilip işkence ile şehit edilen Atça'mızın değerli evlatları ve Atça Çomaklı şehitliğinde yatan, Adıgüzeloğlu Hacı Mehmet Ali Adıgüzel'i, Ahmet Adıgüzel'i, Hüseyin Beyoğlu Haydar'ı, Kayalıoğlu Mehmet'i, Kostakoğlu Tahir'i, Molla Velioğlu Mehmet'i, Tekelioğlu Hüseyin'i, Ramazanoğlu İbrahim'i, Akmetinoğlu İsmail'i, Yenipazarlı Emin Efendi'yi, Sarhoş Mustafa'yı, Gacaroğlu Ahmet'i ve bütün şehitlerimizi minnetle ve şükranla anıyoruz. 3 Haziran 1919'dan 5 Eylül 1922'ye kadar çok büyük acılar, kayıplar ve zorluklarla geçen büyük kurtuluş mücadelesinin temelinin atıldığı ilçemiz topraklarında, kahraman halkımızın takdire şayan direnişi, topraklarımızı düşmana bırakmayarak kendini feda edip bizi bu günlere taşıyan ecdadımıza ne kadar minnettar olsak azdır" diye konuştu. 
Törenin ardından Atça Çomaklı Şehitliği ziyaret edilerek dualar okundu.

Bahattin ALBAYRAK / SULTANHİSAR (Aydın), (DHA)
FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!