Söke'nin Demirçay Mahallesi'ne büz döşeme çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

Sökenin Demirçay Mahallesine büz döşeme çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2018 13:41

Söke'nin Demirçay Mahallesi'ne büz döşeme çalışmaları

Haberin Devamı

AYDIN Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon (ASKİ) ekipleri, kışın gelmesiyle birlikte başlayan su taşkınlarına karşı önlem alırken, dere yataklarından geçen yolların sağlıklı olması için büz döşeme çalışmalarını hızlandırdı.

Söke'nin Demirçay Mahallesi'nde geçtiğimiz hafta yağışların artmasıyla birlikte dere yatakları tıkanmış, Demirçay halkı sel nedeniyle sorun yaşanmıştı. Olayın ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Demirçay Mahallesi'ne gidip oluşan sorunları yerinde inceledi. ASKİ ekipleri, vakit kaybetmeden dere yataklarına ve su kanallarının geçtiği yerlere büz döşeme çalışmalarına başladı.

ASKİ tarafından yapılan çalışmalardan dolayı memnun olduklarını ifade eden Demirçay Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, "Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğu, kırsal alanda yaşayan vatandaşların imdadına yetişiyor. Bizleri insan yerine koyduğu için çok mutluyuz. Hizmet ayağımıza ve kapımıza kadar geliyor. Bizlerde Demirçay Mahalle halkı olarak Başkanımızın yanındayız" dedi.

Demirçay Mahalle Muhtarı Hüseyin Kulaksız ise, "Burada yağışlardan kaynaklı, dere taşkını meydana geldi. Sorunu yaşadıktan sonra Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli'yi aradık. Fatih bey ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri anında müdahale ettiler. Ekipler ertesi gün 1000-1200'lük büzleri dere yatağına yatırma çalışmalarına başladılar. 7'den 70'e 'Topuklu Efe'nin adını herkes biliyor. Mahalle halkım ve şahsım adıma teşekkür ederim" dedi.

Bahattin ALBAYRAK / SÖKE (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!