Söke'deki kitap kampanyası edebiyat şölenine dönüştü

Güncelleme Tarihi:

Sökedeki kitap kampanyası edebiyat şölenine dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 17:29

Söke'deki kitap kampanyası edebiyat şölenine dönüştü

Haberin Devamı

AYDIN'ın Söke İlçesi Ağaçlı Mahallesi'ndeki kahvehane işletmecisi kitap dostu Haluk Yalçınöz'ün iki yıl önce başlattığı ‘kitap okuyana bedava çay ikramı' kampanyası Söke Belediyesi'nin desteğiyle 'Ağaçlı Edebiyat Şöleni'ne dönüştü.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden ve edebiyat dünyasından destek gören 'kitap okuyana bedava çay ikramı' kampanyası bu yıl Söke Belediyesi'nin de büyük desteğini alınca Ağaçlı Edebiyat Şöleni gerçekleştirildi. Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, CHP'li Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Kurgan, belediye meclis üyeleri ve kitapseverlerin katıldığı etkinlikte Söke, Aydın, İzmir, Manisa, Marmaris gibi birçok yerden gelen şair ve yazarlar hazır bulundu. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, kahvehane işletmecisi Haluk Yalçınöz'ün başlattığı kampanyaya duyarsız kalmak istemediklerini söyleyerek, "Arkadaşımızın kahvesine bağışlanan kitaplar odalar dolusu oldu, hatta arkadaşımız da başka ihtiyaç bölgelerine gönderdi. Günümüzde sosyal medya ve internet bağımlılığının maalesef toplum olarak bizleri okumaktan uzaklaştırdığını düşünüyorum. Bu tür etkinliklerle okuma alışkanlığının yeniden kazandırılmasından yanayız" dedi.

Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu ise okumak kadar yazmak ve yazabilmenin de önemine dikkat çekerek Ağaçlı Mahallesi'nin tüm Türkiye'ye örnek olacağını anlattı.

ÖYKÜ YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Söke Belediyesi tarafından ilkokullar düzeyinde düzenlenen yarışmada da çocuklar köy yaşamı ile öykülerini kaleme aldılar. ‘Bizim Köyümüz' adlı öykü yarışmasında birinci Söke Atatürk Ortaokulu'ndan Işıl Çelik, ikinci 100. Yıl Atatürk Ortaokulu'ndan Buse Akat, üçüncü Söke Atatürk Ortaokulu'ndan Ayşe Selen Sığırlı oldu. Derceye giren öğrencilerin ödüllerini çocuk kitapları yazarı Zehra Ünüvar, Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu verdi. El emeği ürünlerinin sergilendiği stantlar, halk oyunları gösterileri, şiir yorumları etkinliğe renk kattı.

Necati MALDAR / SÖKE (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!