Söke'de yüksekokulunun taşınma kararına tepki

Güncelleme Tarihi:

Sökede yüksekokulunun taşınma kararına tepki
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2016 16:49

Söke'de yüksekokulunun taşınma kararına tepki

Haberin Devamı

AYDIN'ın Söke İlçesi'ni öğrenci kenti haline getirme hedefiyle çalıştıklarını söyleyen CHP'li Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun Adnan Menderes Üniversite Kampüsü'ne taşınma kararına teki göstererek "Biz yeni bölümlerin açılmasının mücadelesini verirken, ilçemizden çok sayıda öğrencinin ayrılacak olmasını asla kabul edemeyiz" dedi.
Yıllardır fakülte yapılması için bekleyen Söke'de Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun Aydın'a taşınma kararı tepki topladı. Geçtiğimiz yıl Aşçılık Bölümü'nün Davutlar'a taşınmasının ardından bu taşınma kararının da ilçeden 800'e yakın öğrenci kaybına neden olacağını belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke halkına çok büyük haksızlık yapıldığını öne sürdü. Toyran, Söke'de 2002 yılından bu yana Meslek Yüksekokulu, İşletme Fakültesi ve son olarak Mimarlık Tasarım Fakültesi'nin yapımına çalışıldığını söyleyerek "Hedefimiz Söke'yi öğrenci kenti haline getirebilmek. Biz yeni bölümlerin açılmasının mücadelesini verirken, ilçemizden çok sayıda öğrencinin ayrılacak olmasını asla kabul edemeyiz. Söke'de derslik yetersizliği, staj imkanının azlığı gerekçe gösterilerek ADÜ Söke Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun taşınacak olması ilçede bugüne kadar İşletme ve Mimarlık Tasarım Fakültesi dahil birçok eğitim kurumlarına katkı yapan hayırseverleri üzmüştür. Kentimizde nasıl daha fazla öğrenci misafir edebiliriz diye düşünerek elimizden geleni yaptık. Kimi gün kurban derisi toplandı, kimi gün camilere bağış kutusu konuldu, kimi gün mavi kapaklar toplanıldı. Bu kadar çalışmaları yok saymak asla kabullenilemez" dedi.
Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, Borsa Başkanı Salih Deniz Günal, Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, Söke Esnaf Odası Başkanı Refik Kartaş ve Söke Genç İş Adamları Derneği Başkanı Reşat Er de ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan'ı ziyaret etti. Kararın üniversite senatosundan geçtiğini YÖK tarafından onlaylanmasının beklendiğini bildiren CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz ise İlçe Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada "Her taşında, tuğlasında bir Sökeli hayırseverin katkısı olan üniversitemizinden mevcut öğrenci potansiyelinin düşürülecek olmasının hiçbir haklı gerekçesi olmaz. Bu konuda sesimizi yükselteceğiz, hakkımızı arayacağız" dedi.

Necati MALDAR / SÖKE (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!