Söke'de maden işçilerinin eylemi

Güncelleme Tarihi:

Sökede maden işçilerinin eylemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 17:19

- Aydın'ın Söke ilçesindeki maden ocağında çalışan yaklaşık 150 işçi, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle 4 gün önce başladıkları iş bırakma eylemini sürdürüyor

Haberin Devamı

AYDIN (AA) - Aydın'ın Söke ilçesindeki özel bir maden ocağında çalışan işçilerin, maaşlarının ödenmediği gerekçesiyle 4 gün önce başlattıkları iş bırakma eylemi devam ediyor.

Çalıştıkları maden ocağının kapısının önünde toplanan işçiler, ocağı işleten firma tarafından maaşlarının ödenmediğini ve alacaklarının biriktiğini öne sürdü.

Ailelerinin kendilerinden para ve yemek beklediğini, bunun için çalıştıklarını belirten işçiler, maaşları ödeninceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti.

Madenciler adına konuşan Bilal Çetindere, işçilerin büyük bölümünün kira ödemek zorunda olduğunu, 2-3 aydır kira ödeyemediklerinden ev sahipleriyle sorunlar yaşadıklarını anlattı.

Okula giden çocuklarına harçlık veremediğini, elektrik faturasını ödeyemediğini belirten Çetindere, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Ailemizin ihtiyaçlarını karşılamak için yer altına inerek zor şartlarda para kazanıyorsak, bu parayı da ailemizi mağdur etmeden zamanında almalıyız. 8 saat gün yüzü görmeden, tehlike altında çalışıyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz fazlasını değil. Ancak bize işveren tarafından alacağımızın ne zaman ve nasıl verileceği konusunda garantisini alamıyoruz. Bir eve ekmek, aş girmedikten sonra o ocakta çalışmanın bir anlamı yok."

Bu arada işçiler, yarın aileleri ve çocuklarıyla Hükümet meydanında oturma eylemi yapacaklarını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!