Organik çilek şifa kaynağı

Güncelleme Tarihi:

Organik çilek şifa kaynağı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 10:07

Organik çilek şifa kaynağı

Haberin Devamı

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde organik çilek üreten Ali Olgun, C vitamini açısından zengin bir ürün olan çileğin, hastalıklarla savaşmak için iyi bir silah olduğunu söyledi.

Didim'de 16 yıl önce dönemin kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu ve İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe'nin teşvikiyle Didim Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan faizsiz kredi alarak çilek üretimine başlayan Akköylü üretici Ali Olgun, 16 yılda üretim alanını 10 dönüme çıkardı. Ali Olgun, "Çileğin en önemli faydaları arasında ilk sırada C vitamini bakımından zengin olması geliyor. Günde 8 adet çilek yiyerek, günlük C vitamini ihtiyacınızın neredeyse 1.5 katını alabilirsiniz. C vitamini, kalp ve damar hastalıklarını önler. Enfeksiyon ve her türlü tehlikeli virüslerle savaşmaya kadar pek çok işe yaradığını biliyorum. Çilek, hastalıklarla savaşmak için iyi bir silahtır" dedi.

Didim-Söke yolunda Taşburun'a yakın yol kenarında 10 dönümlük alanda çilek yetiştirdiğini belirten üretici Ali Olgun, ilk başladığı yıllarda 2 dönüm olan kapasiteyi 10 dönüme çıkardığını, her yıl da üzerine koyarak ekim alanını artırdığını söyledi. Örtü altında ürettiği çileğin satışa başlayan Olgun tarlasını sürmeden önce hayvan gübresi kullandığını belirterek, "Tarlamda bir avuç kimyasal gübre yok. Çileklerimin hepsi organik" dedi. Çilek yetiştiriciliğinin yanında 10 dönümlük diğer arazisinde ise domates, biber, salatalık ve patlıcan gibi sebzeler ektiğini anlatan Olgun, yetiştirdiği tüm mahsulün organik olduğunu kaydetti.

Ediz VERDİOĞLU/DİDİM (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!