Nazilli'deki kurbanlıklara 24 saat takip

Güncelleme Tarihi:

Nazillideki kurbanlıklara 24 saat takip
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2016 18:14

Nazilli'deki kurbanlıklara 24 saat takip

Haberin Devamı

AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde 24 saat kamera sistemiyle izlenen Nazilli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı, 24 odalı oteli ve karantina padokları ile hizmet veriyor.

Nazilli Ticaret Borsası tarafından Kalite Yönetim Sistemi kurulduktan sonraki adımda gerçekleşen ve modernize edilerek işletmesine karar verilen canlı hayvan pazarı 20 bin 90 metrekarelik arsa üzerine kuruldu. Nazilli Ticaret Borsası Genel Sekreteri Nilüfer Aşıkoğlu, sağlıklı ve kaliteli bir alan oluşturduklarını belirterek, "Kurban Bayramı döneminde alıcı ve satıcının hijyenik, sağlıklı ve güven ortamında buluşmasına öncülük ediyoruz. Veteriner hekimimiz tarafından muayene edilecek olan hayvanların kurban edilebilecek özellikte olmayanların satışına izin verilmiyor. Ayrıca pazarımız 24 saat kamera sistemiyle izlenmekte olup, 24 saat görev yapan güvenlik personelleri de mevcut" dedi. Canlı Hayvan Pazarı'nın Tarım Bakanlığı'ndan ruhsatlı olduğunu ifade eden Aşıkoğlu, "24 odalı oteli, lokantası, kafeteryası, mescidi, borsa giriş kontrol ünitesi, dezenfeksiyon tüneli, karantina padokları, hamilelik şüphesi padokları, borsa hizmet binası, tüccar alışveriş yazıhaneleriyle alt yapısı çevre düzenlemesi ve en önemlisi canlı hayvan satış salonuyla bugünkü modern haline gelen pazarımız Tarım Bakanlığı'ndan ruhsatlıdır. Vatandaşlarımız kurbanı aldıktan sonra ücretsiz olarak kantar hizmetinden de yaralanabiliyor. Kurban bayramı dışında da pazarımız haftanın iki günü salıve perşembe günleri kuruluyor" diye konuştu.

Bin 500 adet büyük baş ve 10 bin adet küçükbaş kapasiteli padoklarun bulunduğu pazardaki celeplerden Cezmi Işık, önceki yıllara göre satışların iyi olduğunu belirterek, "Düşüş bekliyorduk ama beklediğimiz gibi olmadı. Arife gününe kadar elimizdeki hayvanların tükeneceğini bekliyoruz" dedi.

Cem ULUCAN / AYDIN (DHA)

FOTOĞRAF

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!