Nazilli'de Avukatlar Günü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Nazillide Avukatlar Günü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 16:16

Nazilli'de Avukatlar Günü kutlandı

Haberin Devamı

AYDIN'ın Nazilli İçesi'nde Avukatlar Günü, İstasyon Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konularak, kutlandı. Kutlamada, meslekte 50, 40 ve 25'inci yılını dolduran avukatlara çiçek verildi.

Nazilli Baro Temsilcisi Şükrü Elmalı'nın koyduğu çelengin ardından avukatlar saygı duruşunda bulunup, hep bir ağızdan İstiklal marşı'nı okudu.

Avukatların hakkaniyeti ortaya koyan, dünya yansa ' yaşasın adalet' diye haykırabilen hür ve onurlu kişiler olduğunu belirten Nazilli Baro Temsilcisi Şükrü Elmalı, törendeki konuşmasında "Biz avukatlar ettiğimiz yeminden bir an olsun ayrılmayız" dedi.

Devleti meşru kılan adalet, adaleti meşru kılanın da savunma olduğuna dikkat çeken Elmalı, bağımsız savunmanın kutsallığının ise şüphesiz ve tartışmasız olduğunu söyledi.

Türk yargısının en aşağı düzeye indirildiğine dikkat çeken Elmalı, şunları söyledi:

"Yargı giderek siyasetin operasyon alanlarından biri ve intikam aracı haline gelirken halkımızın 'İyi ki sizler varsınız. Susmayın' 'iltifat ve hitabına mazhar olan biz avukatlar sorumluluğumuzun daha da arttığını çok iyi biliyoruz. Halkımız müsterih olsun, susma hakkı sadece sanığa aittir, avukatlara değil. Bizler görevimizin başındayız susmadık ve asla susmayacağız. Türk yargısına güvenin en aşağı düzeye düşürüldüğü bu dönemde bir kez daha sesleniyoruz, 'Yargının tüm mensupları olarak el ele verelim, yargıya layık olduğu itibarı kazandırana kadar hep birlikte mücadele edelim.'Bu sadece bizim, sadece baroların değil, Türk halkına karşı, insanlığa karşı hepimizin, hakimlerimizin ve savcılarımızın boynunun borcudur."

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine de değinen Elmalı, "Baro Başkanımızın katledilip, katilinin hala bulunmadığı bir gündeyiz. Katledilen Elçi'nin, terör saldırılarında yitirdiğimiz yurttaşlarımızın ve aziz şehitlerimizin hatıralarımızın önünde,saygıyla eğiliyor kendilerini rahmetle anıyoruz. terörle yaşamak istemediğimizi, buna alışmayacağımızı ve birlik beraberliğimizin önüne geçmeyeceğine asla izin vermeyeceğimizi yineliyoruz" dedi.

Baro Başkanı Elmalı'nın konuşmasının ardından meslekte 50 yılını dolduran avukat Ümit Aksaylı, 40'ıncı yılını dolduran avukat Şerif Sayın ve 25'er yılını dolduran avukatlar Fatma Selda Ay, Mehmet Aygen Dumlu ve Yeşim Kocabay'a birer çiçek verildi.

Murat GÜRKAN / NAZİLLİ (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!