Kuşadası'nda kardeşlik zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Kuşadasında kardeşlik zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 10:33

Kuşadası'nda kardeşlik zirvesi

Haberin Devamı

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde ikili ilişkiler ve turizmin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen Kardeş Şehirler zirvesine 7 ülkeden 8 kardeş şehrin yönetici ve temsilcileri katıldı.

Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen Kardeş Şehirler İşbirliği ve Proje Geliştirme çalıştayına Almanya, Bulgaristan, Romanya, Gürcistan, Lübnan ve Sicilya'dan temsilciler katıldı. Toplantıda hem dostluk hem de ticari ilişkilerin geliştirilmesi için yol haritası belirlendi. Bunun ilk adımı olarak da projelerin daha belirleyici bir şekil alması için sürekli temas kararı alınarak kent temsilcileri arasında sosyal medya ağı oluşturuldu.

CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, kardeş şehir ilişkisini çok önemsediklerini belirterek "Coğrafi olarak birbirimizden uzak olsak da kurduğumuz kardeşlik bağı, bize kaybedenin olmadığı bir kazanç sağlayacak. Kültürel, sosyal ve ekonomik işbirliklerine de kapı aralayacak bu çalıştaydan çıkacak yeni fikir ve projeler doğrultusunda çalışmaya hazırız" dedi.

Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) temsilcisi İpek İncesulu'nun moderatörlüğünde yapılan çalıştayda kardeş şehir temsilcileri, ülke ve şehirleri ile ilgili olarak tanıtıcı sunumlar yaparak atölye çalışması gerçekleştirdi. Rapor haline getirilecek çalıştay sonuçları tüm kardeş şehirlerle paylaşılacak ve geliştirilen projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalar başlatılacak. Kardeş şehirlerin temsilcileri daha sonra Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Kuşadası Belediyesi Özer Kayalı'yı makamında da ziyaret etti. Özer Kayalı, Engelliler Köyü Başkanı Canan Güler, Almanya'nın Marl kenti temsilcileri Nuri Uzunoğlu ve Heike Hingst'e Kuşadası Erdoğan Öven Engelliler Köyü ile ilçeye verdikleri destekten dolayı teşekkür plaketi verdi.

KUŞADASI (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!