Didim'de pazaryerlerinde dezenfektan tünelli önlem

Güncelleme Tarihi:

Didimde pazaryerlerinde dezenfektan tünelli önlem
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2020 11:54

Didim'de pazaryerlerinde dezenfektan tünelli önlem

Haberin Devamı

AYDIN'ın Didim ilçesinde, koronavirüsün yayılmasını önlenmesi kapsamında alınan tedbidrler çevresinde Belediye, pazaryerlerinin giriş ve çıkışlarına dezenfeksiyon tünelleri yerleştirildi. Pazaryerine gelenler bu yerleştirilen dezenfeksiyon tünelinden geçerek içeri alındı.

Didim Belediyesi Didim ilçe merkezi ile Akbük mahallesi'ndeki pazaryerlerinde koranavirüsün yayılmasına karşı önlemlerini artırarak, giriş ve çıkışa  dezenfeksiyon tünelleri yerleştirdi. Pazaryerine yerleştirilen dezenfekte tünelleri pazara gelen vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Ayrıca Didim Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından pazaryerlerine giriş ve çıkışlarda vatandaşların ve pazarcı esnafınını ateşlerini ölçülüyor. Yüksek ateşi olanlar pazaryerine alınmayıp, sağlık ekipleri çağrılarak kontrolleri için hastaneye gönderiliyor.

CHP'li Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay koronavirüs tedbirleri kapsamında Belediye tarafından üretimi yapılan dezenfekten kabinlerini ilk kez Cumartesi pazarında uygulamaya başladıklarını belirtip, vatandaşın ve pazarcı esnafının güvenliği açısından bu uygulamanın ilçede kurulacak tüm pazaryerlerinde sürdürüleceğini söyledi. Başkan Atabay, "Semt pazaryerlerimize giriş ve çıkışlarda dezenfekte tünelini yerleştirerek bu alanda yaptığımız çalışmalara bir yenisini eklemiş olduk. Tünelde kullandığımız dezenfekte ilacı Sağlık Bakanlığı'nın önerdiği şekilde hazırlanmış olup, hiçbir yan etkisi olmadığı gibi giysilerde de bir olumsuzluk yaratmamaktadır. Sadece virüse karşı etkili olan dezenfektan kullanılmaktadır. Halkın sağlığı bizim için her şeyden önemlidir. Koronavirüsün yayılmasını önlemek amacı ile dezenfekte çalışmalarımız her sahada rutin olarak yapılmaktadır" dedi.

Mecbur kalmadıkça evden çıkılmamasını isteyen Başkan Atabay, "Ekiplerimiz, Didimliler'in ihtiyaç duydukları alışverişlerini yaparak kapılarında teslim etmeye devam ediyorlar. Bu sıkıntılı günleri hep birlikte kısa zamanda atlatıp, normal yaşantımıza döneceğimiz günler yakında" dedi.

Bahattin ALBAYRAK / DİDİM (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!