Didim’de Korkulan Olmadı

Güncelleme Tarihi:

Didim’de Korkulan Olmadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 16:01

DİDİM'DE KORKULAN OLMADI

Ege’de iki iki gündür devam eden yağılar Didim’de de etkisini gösterdi. Muğla ve Aydın’ın ünlü turizm şehirlerinden Kuşadası ve Marmaris yağışlardan büyük Didim’de şu an itibariyle yağışların hasarsız atlatıldığı bildirildi. Yetkilielr yağışlara karşı gerekli tedbirlerin alındığını belirtirken, günlük hayatın devam ettiği belirtildi.
ASKİ EKİBİ GECE UYUMADI
Aydın Büyükşehir Belediyesi, iki gün önceden mesaj sistemi ile vatandaşları şiddetli yağmur konusunda bilgilendirdi. Ayrıca Didim Belediye’sinin de yağışta hasar görme riski bulunan bölgelerde çalışmalarını sıklaştırdı. Dün geceden beri devam eden sağanak yağış ve denizden gelen sert rüzgarların caddelerde ve mahallerde hasar yaratmaması için ASKİ ekipleri gece boyu belirlenen noktalarda nöbet tuttu.
ÖĞRENCİLER FIRTINADA BALIK TUTTU
Yağmurlu havada Didim Altınkum sahiline inen Üniversite öğrencileri, fırtına rağmen olta ile balık tuttu. Rüzgardan dolayı zor anlar yaşayan amatör balıkçılar, denizden nasibini aldı. Öğrencilerden Osman Eren, yağmurlu havada daha çok balık tuttuklarını ve denizin bereketli olduğunu söyledi. Öğrenciler, iki saat içerisinde 2’şer kiloluk 10 çipura türü balık yakaladı.
METEOROLOJİ’DEN AŞIRI YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, aşırı yağış ve denizlerde oluşacak fırtına konusunda yazılı açıklama yaptı. Açıklamada; "Batı bölgelerimizde bugün başlayan yağışların, yarın (22.10.2015 Perşembe) İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli;(21-75 kg/metrekare) 23.10.2015 Cuma günü ise Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli) ile Batı ve Orta Akdeniz’de (Antalya, Burdur, Isparta, Mersin ve Adana )çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare); Antalya ve Muğla illerinde aşırı (100 kg/metrekare üzeri) 48 saatlik toplamda 200 mm civarı yağışlara neden olacağı bekleniyor. Şiddetli ve aşırı yağışlar sebebiyle meydana gelebilecek ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Batı Akdeniz’de yarın (23.10.2015-Cuma) ilk saatlerden itibaren güney ve güneydoğulu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına (50-75km/s) bekleniyor. Fırtına Batı Akdeniz’de aynı gün (23.10.2015) akşam saatlerinden sonra etkisini azaltacak. Yarın (23.10.2015-Cuma) sabah saatlerinden itibaren Kuzey Ege’nin kuzeyinde, yarın akşam saatlerinden itibaren ise Kuzey Ege’nin tamamında kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına (60-90km/s) bekleniyor. Fırtına Kuzey Ege’de Pazar günü (25.10.2015) ilk saatlerde etkisini azaltacak." ifadelerine yer verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!