Deve güreşi heyecanı başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Deve güreşi heyecanı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 11:20

Deve güreşi heyecanı başlıyor

Haberin Devamı

AYDIN'da sezonun ilk deve güreşinin 20 Kasım'da yapılacağını açıklayan Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Aytekin Kaya, bu sezon deve güreşlerinin önceki yıllara oranla daha disiplinli olacağını belirterek saha içindeki değnekçiler dahil belgesiz hiç kimsenin görev alamayacağını söyledi.
Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu tarafından 2016-2017 deve güreşi sezonu güreş takvimi hafta sonu Işıklı'da Federasyon binasında çekilen kuralarla belli oldu. 20 Kasım'da başlayacak olan deve güreşlerinin daha da izlenebilir hale gelmesi için disiplini arttırdıklarını ifade eden Federasyon Başkanı Aytekin Kaya, "Federasyon deve güreşlerinde görev alacak hakem, veteriner, değnekçi ve gözlemci olmak üzere herkese belge verecek. Futbol maçları gibi herkes belgeli olacak. Develeri ayırmaya çalışan değnekçiler bile kursa tabi tutularak, belge alacak. Her önüne gelen saha içinde görev alamayacak. Hiç kimse saha içerisinde sopayla dolaşamayacak. Gözlemciler her güreşin raporunu tutacak" dedi. Geçen yıllarda deve güreşlerini izlemeye gelenlerin yanlarında getirdikleri mangalları tel örgü etrafında yaktığını hatırlatan Kaya, "Bu sezon tel örgülere yakın yiyecek içecek ve mangal olmayacak. Mangal yakacak olanlar tel örgülerin en az beş metre gerisinde olacak. Tel örgüye yakın yerlerde sadece deve güreşi izleyenler olacak" dedi.
GÜREŞ TAKVİMİ
Sezonun ilk deve güreşi 20 Kasım'da Karpuzlu ve Güllübahçe'de başlarken, son güreş ise 26 Mart 2017'de Yazıdere ve Karapınar'da olacak. Bu sezon 20 Kasım'da Karpuzlu ve Güllübahçe'de başlayacak deve güreşleri 27 Kasım'da Atça, Bayındır Furunlu, Gölmarmara, Ören ve Yeniköy'de, 4 Aralık'ta Bozyurt, Gökçebeyli, Güllük ve Koçarlı'da, 11 Aralık'ta Didim, Harmandalı ve Köşk'te, 18 Aralık'ta Ayvalık, Buharkent, Burunköy ve Çine'de, 25 Aralık'ta 2016 yılının son güreşi ise Aydın Merkez, Dikili ve Ezine'de yapılacak. 2017 yılının ilk günü ise güreşlere Bodrum ve İncirliova'da devam edilecek. 8 Ocak günü gerçekleşecek güreşler ise Bayramiç, Germencik, Menemen ve Sarayköy'de, 15 Ocak'ta Çanakkale, Selçuk ve Yatağan arenalarında pehlivan develer güreşecek. Güreş takvimi 22 Ocak'ta Kumluca, Selimiye, Sultanhisar ve Tire'de, 29 Ocak'ta Bağarası, Bayır, Burhaniye, Demre ve Pınarbaşı'nda, 5 Şubat'ta Biga, Ödemiş, Söke ve Yenipazar'da, 12 Şubat'ta Bergama, Edremit, Kuyucak, Milas ve Umurbey'de, 19 Şubat'ta Çine, Havran ve Nazilli'de, 26 Şubat'ta Bozdoğan, Çan, Denizli, Salihli, Poyracık ve Torbalı'da, 5 Mart'ta Altınova, Ayvacık, Bayraklı ve Köşk'te, 12 Mart'ta Aydın Merkez, Buldan, Çal ve Ödemiş'te, 19 Mart'ta Gönen, Gökkaya, Ortaklar'da ve 26 Mart'ta Karapınar ve Yazıdere'de yapılacak güreşlerle tamamlanacak.
Burhan CEYHAN / EFELER (Aydın), (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!