Çanakkale Zaferi İncirliova’da Coşkuyla Kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Zaferi İncirliova’da Coşkuyla Kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2015 14:29

ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 100'ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ VE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ DOLAYISIYLA ÜLKE GENELİNDE OLDUĞU GİBİ İNCİRLİOVA’DA DA ÇEŞİTLİ TÖRENLERLE KUTLANDI

Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla ülke genelinde olduğu gibi İncirliova’da da çeşitli törenlerle kutlandı.
Sabah saatlerinde İncirliova Kaymakamı Adem Ünal, Belediye Başkanı Gürşat Kale ve Garnizon Komutanı Başçavuş Mehmet Lütfü Yılmaz’ın Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başlayan kutlama törenleri daha sonra İncirliova Spor Lisesi’nde düzenlenen programla devam etti.
Dr. Reşit Galip Ortaokulu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen etkinlikte ‘Çanakkale’ şiiri okundu. Ardından ‘Hikaye’ adlı skeç, koro ve oratoryo gösteriyle devam eden etkinlikte, izleyenler büyük hüzün yaşadı. Şehit annelerinin gözyaşlarına hakim olamadı.
İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “İstiklal Marşı’nı Şiir Olarak Okuma Yarışması’nda, önce ilçe ardından da il genelinde düzenlenen yarışmalarda birinci olan İncirliova Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencisi Ayşegül Şeker, okuduğu İstiklal Marşı ayakta alkışlandı.
“BAŞIMIZIN TACISINIZ”
Resmi törenler sonrasında İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale ilçedeki şehit ailelerine yönelik Belediye Hilal Park Tesisleri’nde yemek verdi. Düzenlenen yemek organizasyonunda kısa bir konuşma yapan Başkan Kale; “Bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; vatanın bölünmez bütünlüğünü, Türk Milleti’nin huzur ve güvenliği için canlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Siz değerli şehit ailelerimizi saygı ve hürmetle selamlar ellerinizden öperim. Sizler bize aziz şehitlerimizin evlatlarınızın emanetlerisiniz. Yüreğimiz, kapımız sizlere her zaman açıktır. Sizler bizim baş tacımızsınız. Allah sizden ve evlatlarınızdan razı olsun” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!