Başkan Çerçioğlu, Sultanhisar’da Açılışlara Katıldı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Çerçioğlu, Sultanhisar’da Açılışlara Katıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2015 08:56

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU SULTANHİSAR'DA AÇILIŞLARA KATILDI

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Sultanhisar ilçesinde yapımı tamamlanan itfaiye istasyonu ve kültür merkezini halkın hizmetine açtı.
Büyükşehir Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu, Sultanhisar’da yapımı tamamlanan İtfaiye İstasyon Merkezi ile Sultanhisar Kültür Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ve Mehmet Fatih Atay ile birlikte yapımı tamamlanan hizmetlerin açılışını beraber gerçekleştiren Başkan Çerçioğlu vatandaş tarafından sevgi seli ile karşı karşıya kalırken açılışlarda yaptığı konuşmalarda da dert yandı.
İlk olarak Sultanhisar İtfaiye İstasyon Merkezi’nin açılışı gerçekleştiren Başkan Çerçioğlu, İl Özel İdare Mallarının dağıtıldığı komisyonda itfaiye binalarının Büyükşehir’e devredilmemesinden yakınan Başkan Çerçioğlu, “Komisyonda itfaiye binalarının ve araçlarının Büyükşehir’e verilmezse yangına müdahale etme durumumuz zayıflar diye defalarca söyledim. İtfaiyenin bir dakika gecikmesi ile canlar kaybolabilir. Bunu özellikle söylememe rağmen o kuruldaki insanların hiçbirinin umurunda olmadı. 17 ilçede sadece 6 tane belediyemize itfaiye binası verildi. Daha önce her ilçemizin itfaiye binası vardı fakat verilmedi. İtfaiye merkezlerimizin en kısa sürede temellerini attık ve bitireceğiz” dedi.
Daha sonra Sultanhisar Belediye Binası içinde yapılan Kültür Merkezi’nin açılışı gerçekleştiren Başkan Çerçioğlu burada yaptığı konuşmada da Sultanhisara kazandırılan hizmetlerden bahsederek Büyükşehir’e devredilmesi gereken İl Özel İdare mallarının Ankara’ya devredilmesini ağır bir dille eleştirdi. Sultanhisar’a hizmet etmenin boynunun borcu olduğunu belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Sultanhisar’a birçok hizmet getirdik. Sultanhisar ilçemize yeni bir belediye binası ile kent meydanı kazandıracağız. Sultanhisarlı vatandaşlarımızın vergileri ve atalarımızın bağışladığı mallar ile toplam 28 adet taşınmazın hiçbiri Büyükşehir Belediyesi’ne verilmedi. Malların Büyükşehir’e verilmesine de Aydın Valisi engel oldu. Sayın Vali bizleri ve Aydınlıyı anlayamadı. Eğer anlamış olsaydı Aydınlıların mallarını ve en değerli mülklerini Ankara’ya vermezdi. Denizli Valisi bütün malları yüzde 98’ini Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne devretti. Bizim Vali bizi anlamış olsaydı mallarımızı Ankara’ya vermezdi. Vali hata yapmış olabilir fakat AK Parti Aydın Milletvekilleri de mallar Ankara’ya verilirken sesini çıkarmadı ve adeta karşıdan seyrettiler. Aydınlılar size oy verirken malımızı mülkümüze sahip çıkın diye oy verdi. Yazık günah değil mi? Bunlar Aydın’ın milletvekilleri olamaz. Bunun hesabını 1 Kasım seçimlerinde sormamız gerekiyor. Ben bu konuda Sultanhisarlı vatandaşlarıma ve hemşerilerime çok güveniyorum” diye konuştu.
“BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE PUSU KÜLTÜRÜ YOK”
Vatandaşların desteği ile daha büyük hizmet yapma aşkını yakaladıklarını kaydeden Çerçioğlu, “Ben gücümü halkımdan alıyorum ve başkaları gibi gücümüzü başka yerden almıyoruz. Bizim kültürümüzde pusu kültürü yok. Bugün vatandaşlarımızın destekleriyle başkanlık yapıyor ve vatandaşlarımıza hizmet üretiyoruz. Bunu hazmedemeyenler ellerinden geleni yapıyorlar. Bunun gereğini Aydınlılar 1 Kasım’da kurulacak olan sandıklarda cevabını vereceğine inanıyorum. Vatandaşlarımızın bütün emirleri başımızın üstündedir. Vatandaşımız ne isterse yapmaya hazırız” diyerek sözlerini noktaladı.
Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya da yapılan ve yapılacak olan hizmetlerden bahsederek Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti. Kurdele kesimin ardından başkan Çeçrçioğlu Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek eğitim görenlerle sohbet etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!