Başçayırlı Kadınlar Sorunlarını Anlattı

Güncelleme Tarihi:

Başçayırlı Kadınlar Sorunlarını Anlattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2015 09:12

AYDIN GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN ‘KIRSAL KALKINMADA KADININ ROLÜ TOPLANTISI’ KAPSAMINDA KÖŞK İLÇESİ BAŞÇAYIR MAHALLESİ’NDE KADINLARIN VE KÖY HALKININ SORUNLARI DİNLENDİ.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Kırsal Kalkınmada Kadının Rolü Toplantısı’ kapsamında Köşk ilçesi Başçayır Mahallesi’nde kadınların ve köy halkının sorunları dinlendi.
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Kırsal Kalkınmada Kadının Rolü’ toplantılarının adresi bu kez Köşk Başçayır Mahallesiydi. Başçayır Ortaokulu Salonunda yapılan toplantıya Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Selçuk Bora Yılmaz, Şube Müdürleri, Köşk İlçe Müdürü ve teknik elemanları, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğü yetkilileri ile Başçayır ve çevre mahallelerden üretici kadınlar katıldı.
Sohbet havasında geçen toplantıda Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Selçuk Bora Yılmaz; “Tarladan sofraya ürünlerin değerlendirilmesi ile ilgili Bakanlığımızın çeşitli çalışmaları var, sizleri dinleyeceğiz, sorunlarınızı not alacağız, neler yapabileceğimizi ortaya koyacağız.” dedi. Birlikten güç doğacağını, bu nedenle bir kooperatif kurmakta yarar olduğunu belirten Yılmaz, yörede üretilen ürünlerin değerinde pazarlanabilmesi ve aile bütçesine katkı sağlanabilmesi için birlikte hareket etmenin daha etkili olacağını ifade etti. Yılmaz, “Bizlere mutlaka ulaşın, biz sıkıntıların olduğu yerde önünüzü açarız” ifadelerini kullandı.
Başçayır Mahallesi Muhtarı İbrahim Tahrahan mera alanı konusunda sıkıntı olduğunu, hayvan beslemeyle ilgili sorunlar halledilebilirse küçük hayvancılık işletmelerinin kurulabileceğini söyledi.
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Abdullah Uğur Çatlı ise yöre için organik yumurta ve organik tavuk üretimi konusunda önerilerde bulunarak “Biz altyapıyı sağlarız, üretimden pazarlamaya her türlü desteği sağlamaya hazırız” diye konuştu.
TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü yetkilileri de desteklemelerle ilgili olarak katılımcı kadınları bilgilendirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!