Ayto’dan Türk Ticaret Kanunu Tasarısına Üyeler Lehine Katkı

Güncelleme Tarihi:

Ayto’dan Türk Ticaret Kanunu Tasarısına Üyeler Lehine Katkı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2015 11:00

AYDIN TİCARET ODASI’NDA (AYTO) TOBB-YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI HAKKINDA BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Aydın Ticaret Odası’nda (AYTO) TOBB-Yatırım Ortamını İyileştirme Kurulu (YOİKK) çalışmaları hakkında basın toplantısı düzenlendi.
Toplantıya Aydın SMMMO Başkanı Fettah Açan, AYTO Meclis Başkanı A. Sefa Yüksel, TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkan Yardımcısı ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, AYTO Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AYTO’nun TOBB - YOİKK‘deki temsilci meclis üyeleri ve AYTO üyeleri katıldı.
AYTO Başkanı Hakan Ülken’in açılış konuşması ile başlayan toplantıda Ülken, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Fettah Açan’ın da burada olmasına vesile olan sadece bir adet YOİKK grubumuzun değil 10 adet YOİKK grubumuzun çalışmaları ile de bilgi vereceğiz. “dedi.
Aydın SMMMO Başkanı Fettah Açan, AYTO ile işbirliği ile gelinen noktada Türkiye’ye mal olacak bir projeye imza atmaktan memnun olduklarını ifade etti.
TOBB YOİKK ÇALIŞMA GRUPLARINDA AYTO’DAN 10 TEMSİLCİ
Toplantının TOBB-YOİKK Çalışma Grupları hakkında bilgi veren AYTO Meclis Başkanı A. Sefa Yüksel, “TOBB YOİKK çalışma grupları 2001 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulması öngörülmüş çalışma gruplarıdır. Bu dönem bu kurulların 10 tanesinde Aydın Ticaret Odası olarak temsilcilerimiz var. Şirket İşlemleri ve Kurumsal Yönetim, bu çalışma grubumuzda Uğur klanlı bulunmaktadır, kurulun da başkanıdır. İstihdam kurulunda Ufuk Hüseyin Devrim, Finansmana Erişim grubunda ben görev alıyorum. Fikir ve Sınai Mülkiyet Hakları ve Ar-Ge kurulunda Coşkun Cerit, Vergi ve Teşvikler kurulunda Yüksel Öztürk, Yatırım Yeri Çevre İmar İzinleri kurulunda M. Fatih Erkul, Dış Ticaret ve Gümrükler kurulunda Ufuk Hüseyin Devrim, GİTES ve Sektörel Lisanslar kurulunda Fatih Namık Talay, Altyapı kurulunda Ergün Evran aynı zamanda bu çalışma grubunun başkan yardımcısı. Yatırım Ortamı, Mevzuat ve Hukuksal Süreçler kurulunda Kanat Ay Karul Odamızı temsil etmektedirler. Şirket İşlemleri ve Kurumsal Yönetim Çalışma Grubu Başkanı Sayın Uğur Alkanlı Aydın SMMMO ile önemli bir çalışmaya imza attılar. Türkiye’de ses getireceğine inandığımız önemli bir çalışmanın sunumunu yapacaklar” diye konuştu.
Söz alan Uğur Alkanlı, YOİKK Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu’nun 11 Aralık 2001 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile kurulduğunu, Türkiye’deki önemli kurumlardan biri olduğunu, TOBB’nin bu kurumun üyesi olduğunu ifade ederek “Yatırım ortamının önündeki engellerin özel sektör bakış açısıyla tespit edilmesi ve çözülmesi için kurulmuş, Türkiye genelinde akredite olmuş 60’a yakın odanın temsilcilerinin bulunduğu bir ortamda oda başkanlarının verdiği cesaretle seçimlere katıldık. Şirket işlemleri ve kurumsal yönetimde beni başkanlığa, Altyapı komitesinde de Ergün Evran’ı Başkan Yardımcısı seçerek bazı çalışmaların içerisine itmiş bulunmaktalar. Bu çalışmalardan kısaca söz edeceğim. “diye sözlerine başladı.
Şirket İşlemleri ve Kurumsal Yönetişim Komitesi içerisinde yapılan çalışmaları aktaran Alkanlı, Türk Ticaret Kanunu’nda yapılacak değişikliklere elimizin dokunabileceğini ve bunun Aydın ve odalarla içselleştirmesini yapacağım. Türk Ticaret Kanunu tasarısında yapılması gereken değişiklikler vardı. Bazı bürokratik engellerin ortadan kaldırılması yine iş hayatının temsilcileri tarafından dile getirilmişti. Bu kurulun diğer paydaşları TÜSİAD, TİM, MÜSİAD gibi kurumlar. Türk Ticaret Kanunu tasarısı ile ilgili kurullarda defalarca gittik geldik tartıştık, en sonunda bize 21 Ocakta dediler ki son bir kez gözden geçirimisiniz. Bizde Yönetim Kurulumuz ile Aydın SMMMO’dan dan görüş istedik, kırmadılar. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nden gelen yazıda bizim talebimiz tasarıdan çıkarılmış oldu. Benim burada üzerinde durmak istediğim konu artık Aydın kabuğunu kırıp silkelenmesi gerekiyor. Yani istediğimiz zaman elimizi Ankara’da kanun tasarılarının içine kadar sokabiliyoruz. Ama yeter ki kurumlar arasında işbirliğinin bu son örnekte olduğu gibi sürekli olması gerekiyor“ diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!