Aydın'dan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Aydından kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2015 21:58

Haberin Devamı

AYDIN (AA) - Aydın Büyükşehir Belediyesi Türk Medeni Kanunu'nun kabulünün 89. yıldönümü nedeniyle kanunun mimarı Mahmut Esat Bozkurt için panel düzenledi.

Bozkurt'un memleketi olan Kuşadası'nda düzenlenen panelde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Türk kadınının bugün Medeni Kanun sayesinde bir çok kazanıma sahip olduğuna dikkat çekti.

Konuşmaların ardından Bozkurt'un torunu olan heykeltıraş Ferit Özşen tarafından yapılan Mahmut Esat Bozkurt heykeli törenle açıldı.

- Çine'de kan verenlere madalya

Çine'de Kızılay tarafından 10 ünite üzeri kan veren 23 kişiye ödül verildi.

Kızılay Çine Şube Başkanı Mehmet Ali Türksoy, törende yaptığı konuşmada en az 10 ünite kan verenlere bronz, 25 ünite verenlere gümüş, 35 ünite verenlere altın ve 45 ünite üzeri kan verenlere ise plaket hediye ettiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Türksoy, "Büyük bir yardımseverlik ve sosyal sorumluluk örneği göstererek hiçbir karşılık beklemeksizin ihtiyacı olan insanların kullanması amacıyla Kızılay'a kan veren herkese bu örnek davranışlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Törende Ahmet Çayır, Görgün Erdal, Mehmet Çetin, Mustafa Koç, Ahmet Kıryaman, Ferhat Karababa, Hüseyin Çınar, Murat Düzce, Yılmaz Çoban, Yılmaz Tosun, Ahmet Demir, Barış Öztürk, Berna Doğru, Burhan Özdemir, Doğan Keskin, Doğan Özırmak, Emin Aydın, Gönen Korkut, Hüseyin Göksu, İbrahim Erden, Mehmet Ali Türksoy, Mehmet Arsoy ve Serdar Türksoy'a bronz madalya verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!