Aydın'dan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Aydından kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 15:26

- Nazilli'de kadınlara kanser hakkında bilgi verildi.

Haberin Devamı

AYDIN (AA) - Nazilli Belediyesi Kadın Dayanışma Evi'nde kadınlara kanser konusunda bilgi verildi.

Organizasyonunu Turan Mahalle Muhtarı Serpil Akçasakız'ın yaptığı ve Nazilli Toplum Sağlığı Eğitim Birimi çalışanları tarafından verilen seminere, Kaymakam Mehmet Okur'un eşi Melahat Okur Nazilli Belediye Başkan Vekili Deniz Depboylu ve çok sayıda davetli katıldı.

Nazilli Toplum Sağlığı Eğitim Birimi çalışanlarından Ebe Yıldız Uzel ve Sağlık Memuru Cemalettin Bozoğlan, özellikle kolon ve meme kanseri hakkında bilgi verdi.

- "3 Aralık Dünya Engelliler Günü"

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Engellilerin ve yaşadıkları sorunların dünyada olduğu gibi ülkemizde de toplumu yakından ilgilendiren bir insanlık sorunu olarak her geçen gün daha da önem arz ettiğini söyleyen Alıcık, mesajında şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Engelli haklarını, hukukuyla, eğitimiyle ve istihdamıyla bir bütün olarak ele almak gerekir. Engelli vatandaşlarımıza tanınan haklar bir bağış, bir iyilik değil, onların insan olmalarından kaynaklanan doğal haklarıdır. Onları insanca yaşatacak ortamları hazırlamak, üretici olarak topluma kazandırmak, toplumların en önemli sorumluluklarındandır. "

- Didim ilçesinde temizlik seferberliği başlatıldı

Didim Belediyesi, mahalle bazında temizlik çalışmaları yapıyor.

Didim Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Yoran Caddesi ile Şehit Yaman Konakoğlu Caddesi ve bağlantılı sokaklarda yapılan temizlik çalışmalarına 3 traktör, 1 kepçe, 1 grayder, 2 yol süpürme aracı ve 1 ot biçme makinesi ile 30 kişilik Didim Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü işçileri katıldı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, mahalle muhtarlarıyla birlikte koordineli çalışmalara başladıklarını belirterek, belediye olarak çalışmaları mahalle bazında yürüteceklerini söyledi.

- AK Parti Milletvekili Kılınç Germencik'te

Aydın'ın Germencik İlçesi’nde İl Çayı Deresi’nin ıslah çalışmalarını yerinde inceleyen AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, "Hayırlı işi herkes sahiplenir, biz yapalım da varsın sahiplensinler" dedi.

Haberin Devamı

2013 yılında başlayan ıslah çalışmalarının 2014 yılında bir kısmı geriye kalan kısmının ise 2015 yılında tamamlanacağını ifade eden Kılınç, "Aydın İline çok iyi yatırımlar yaptı. Germencik İlçesi İl Çayı ıslah çalışmalarını bir bölümü daha önce yapıldı kalan kısmı ise devam ediyor"diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!