Aydın'da dev spor tesisi kompleksi temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Aydında dev spor tesisi kompleksi temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2016 15:58

Aydın'da dev spor tesisi kompleksi temeli atıldı

Haberin Devamı

AYDIN Büyükşehir Belediyesi tarafından Kemer Mahallesinde yapılacak Atatürk Spor Tesisi Kompleksi'nin temeline ilk harç, törenle atıldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Spor Tesisi Kompleksi'nin temek atma töreni gerçekleşti. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu'nun yanı sıra CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Bozdoğan Belediye Başkanı CHP'li Salih Tümer Apaydın, Koçarlı Belediye Başkanı CHP'li Mutlu Öztürk, Didim Belediye Başkanı CHP'li Deniz Atabay, Karacasu Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Büyükyapıcı, Karpuzlu Belediye Başkanı Bağımsız Tuğrul Ozan, Sultanhisar Belediye Başkanı CHP'li Osman Yıldırımkaya ve çok sayıda vatandaş törene katıldı.

Konuşma yapan Çerçioğlu, Didim'den Buharkent'e söz verdikleri yatırımları tek tek hayata geçirdiklerin belirterek, "Aydın'da gençlerimizin ve çocuklarımızın yararlanabileceği donanımlı bir spor tesisini mutlaka yapacağız demiştim. Tesisimizin açılışını 10 ay sonra yine burada coşku içinde birlikte yapacağız. 19 milyon 685 bin liraya mal olacak Atatürk Spor Tesisi, 21 bin 500 metrekare alanda inşa edilecek. İçinde açık ve kapalı olimpik yüzme havuzu, kondisyon salonu, tenis kortları ve kafeteryanın yanı sıra termal sağlık binasında, su terapi odası, fizyoterapi merkezi ve ayrıca engelli çocuk ve vatandaşlarımızın faydalanabileceği rehabilitasyon havuzu bulunacak. 2 bin metrekarelik bir seyir terası da yer alacak" dedi.

"AYDIN'DAN ŞAMPİYONLAR ÇIKACAK"

Aydınlı şampiyonların yetişeceği bir tesisi yaptıkların söyleyen Başkan Çerçioğlu, "Sadece spor değil, maddi imkansızlıklar sebebi ile sahil kenarlarına gidemeyen ailelerimizin çocukları, Bu tesislerdeki olimpik havuzlarımızdan gönüllerince yararlanabilecekler. Bu tesisler sayesinde Aydın'dan şampiyonlar çıkacak" diye konuştu.

Kent için hizmet ve yatırım odaklı çalıştıklarını, boş lafla işleri olmadığını kaydeden Çerçioğlu, "Aydın'a bir hizmet, bir eser yapmaya başlıyoruz, kazmayı vuruyoruz, malum kişiler başlıyor gıybet etmeye. Yok efendim ne gerek varmış, pahalıymış. Bunlar bir şey yapmıyor; yapana da engel olmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Biz büyükşehir olarak tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Yaptığımız eserler ortada, bakın bugün yine bir eserin temelini atıyoruz. Geçen gün 15 Temmuz Demokrasi Kavşağı'mızın açılışını gerçekleştirdik. Fakat malum kişiler de sürekli olarak yaptığımız hizmetlere karşı bir rahatsızlık ve eleştiri var. Çünkü kendileri hiç bir iş yapmıyorlar, yapana da engel olmaya çalışıyorlar. Biz 2 yılda 787 kilometre yol yaptık. Bunlar 14 yılda 7 kilometrelik yolu bitiremediler. Aydın'da taş üstüne taş koyana Allah razı olsun deriz. Ama bunlarda iş yok, laf çok. Şimdi bunlara soruyorum niçin otobanın devamı Buharkent'e, Denizli'ye kadar gitmiyor. 14 yıldır yapmamanızın sebebi nedir. Köşk, Sultanhisar, Nazilli, Kuyucak ve Buharkent'te yaşayan vatandaşlarımız bu hizmeti niye alamıyorlar, cevap bekliyorum" dedi.

Başkan Çerçioğlu, temel atma töreninde Atatürk Spor Tesisi Kompleksi için nazar duası okutmayı da ihmal etmedi. Aydın Milletvekili Metih Lütfü Baydar da konuşmasında, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin, ilin dört bir yanını bu tesislerle donatacağını belirterek, belediyecilikte ülkeye örnek olduklarını vurguladı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar, dualarla tesisin temeline ilk harcı bıraktı.

Cem ULUCAN/ AYDIN (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!