Aydın'a havacılık okulu

Güncelleme Tarihi:

Aydına havacılık okulu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2018 15:14

Aydın'a havacılık okulu

Haberin Devamı

AYDIN'ın da aralarında bulunduğu çeşitli kentlerde hizmet veren bir lise, Aydın'da havacılık okulu açacak. 2018- 2019 eğitim öğretim yılında hizmete başlayacak okul için eğitim uçağı geldi ve kayıtlar başladı. Okul Müdürü Sadettin Yabaş, "Aydınlı gençler mesleği yerde ararken, gökte bulacaklar" dedi.

Sağlık sektörüne eleman yetiştiren özel bir lise, Aydın'da havacılık okulu açacak. Havacılık okulu ile ilgili çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Okul Müdürü Sadettin Yabaş, bir eğitim uçağının okul bahçesine eğitim amaçlı monte edildiğini söyledi. Türkiye'de gelişen havacılık sektörünün deneyimli elemanlara ihtiyaç duyduğunu ifade eden Yabaş, "Aydın'daki gençlerimize daha iyi daha güzel hizmet sunabilmek amacıyla burada havacılık lisesi açılmasına karar verildi. Bu yönde çalışmalarımız devam etmektedir. İstanbul'da yapılan dünyanın sayılı havalimanlarından birisi olan üçüncü havalimanımızın yapılması ve diğer illerdeki havalimanlarının mevcutlarının genişletilmesi bu havalimanlarında çalışacak deneyimli, yetişkin belli bir eğitim almış elemanlara ihtiyaç doğuracaktır" dedi.

YER HİZMETLİ BÖLÜMLERİ OLACAK

Öğrencilerin istihdamı için okulun havacılığın yer hizmetleri bölümüyle hizmet verileceğini belirten Yabaş, "Bu bölümde yetişen öğrencilerimiz havalimanlarında çok geniş bir çalışma imkanı bulabilecekler. Host ve hosteslik, havayolu taşımacılığı, havayolu trafik, yük kontrolü ve haberleşme, ramp kargo ve brim yükleme gereçlerinin kontrolü, uçak hat bakımı, uçak operasyon, ulaşım, ikram ve servis, gözetim, yönetim, uçak özel güvenlik ve hizmet denetimi gibi alanlarda yetişmiş elamanlar, bu işletmelerimizin hem de ülkemizin hizmetinde bulunmuş olacaklardır. Bu mesleği yerde ararken gökte bulan bir meslek olarak değerlendiriyoruz" dedi. Okul bahçesine monte edilen eğitim uçağını, öğrenciler yakından inceleme fırsatı buluyor. 11. sınıf öğrencisi Melisa Babacan, heyecanlı bir şekilde bindiği uçakta pilot koltuğuna oturarak, "Daha önce hiç uçağa binmedim ilk defa biniyorum. Yükseklik korkumu yenmeye çalışıyorum" dedi.

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!