Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, 'Bi Dünya Meslek' projesinin konuğu oldu

Güncelleme Tarihi:

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Bi Dünya Meslek projesinin konuğu oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2021 10:26

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, 'Bi Dünya Meslek' projesinin konuğu oldu

Haberin Devamı

Cemal YILDIRIM / AYDIN, (DHA) - AYDIN'ın Köşk ilçesine bağlı kırsal Başçayır Mahallesi'ndeki Başçayır Ortaokulu öğrencileri hazırladıkları 'Bi Dünya Meslek' projesinin konuğu Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer oldu. Tuncer, öğrencilere hem mesleği hem de Türkiye'nin kültür ve turizmi açısından önemli olan kültürel mirasları hakkında bilgiler verdi.
Başçayır Ortaokulu öğrencileri, gelecekte yapmak istedikleri meslekleri, gerçekleştirdikleri 'Bi Dünya Meslek' projesi kapsamında davet ettikleri
o mesleği icra eden kişilerden öğreniyor. Başçayır Ortaokul'undaki söyleşilerin bu haftaki meslek konuğu Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer oldu. Tuncer, öğrencilere hem mesleğinin inceliklerini hem de Aydın başta olmak üzere Türkiye'nin kültür ve turizmi açısından önemli olan kültürel mirasları hakkında bilgiler verdi. Okulun konferans salonundaki söyleşide öğrenciler, mesleğin zorluklarını, çalışma şartlarını, nasıl bu mesleği yapabileceklerini, hangi yoldan geçeceklerini ilk ağızdan dinleme fırsatı buldu. Tuncer, öğrencilere yapmak istedikleri meslekleri küçük yaşta tanımaları tavsiyesinde bulundu. Tuncer, öğrencilerin geleceklerinin şekillenmesinde rol almaktan onur duyduğunu da kaydetti.
Programa katılan Köşk İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Karataş da Tuncer'in bilgisi ve tecrübesi ile kendilerine ve öğrencilere güzel şeyler yaşattığını söyledi. Karataş, günün anısına Tuncer'e plaket verdi.

ÖĞRENCİLERE KÜTÜPHANE DOLUSU KİTAP SÖZÜ
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer söyleşinin ardından öğrenciler ile sohbet edip, ihtiyaçlarını sordu. Okulda yapımı tamamlanan ancak hiç kitap olmayan bir kütüphanenin bulunduğunu öğrenen Tuncer, kitap desteği sözü verdi. Tuncer, öğrencilere yanında getirdiği kitaplardan da hediye etti.
Söyleşiyi, Başçayır Ortaokulu Müdürü Fatih Er, Başçayır Mahalle Muhtarı Emin Özdemir ve öğretmenler de izledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!