Aydın’da İşsizler İş-kur’a Akın Etti

Güncelleme Tarihi:

Aydın’da İşsizler İş-kur’a Akın Etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 13:46

AYDIN'DA İŞSİZLER İŞ-KUR'A AKIN ETTİ

Aydın’da çeşitli kamu kurumlarına sözleşmeli olarak hizmetli alınacak olması nedeniyle iş arayanlar kurum önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yaşanan yoğunluk nedeniyle İş-Kur Aydın İl Binası’na giriş çıkışlar sırayla yapılırken, müracaat için bekleyenler saatlerce sırada bekledikten içeriye girebildiklerini belirttiler.
Aydın’da okul, hastane, sağlık kurumları ve Orman İşletme Müdürlüğü’nde çalıştırılmak üzere sezonluk çok sayıda işçi alımı yapılacağını duyanlar İş-Kur’a akın etti. Sabah saatlerinde başlayan yoğunluk akşam mesai bitimine kadar devam ederken, kurumda sıra kavgası yaşanmaması için özel güvenlik görevlileri tedbir aldı. Daha çok kadınlardan oluşan yüzlerce kişi iş umuduyla İş-Kur Aydın il Müdürlüğü önünde sıraya girerken, işe girenlerin yaklaşık 8 ay çalıştırılacağı öğrenildi.
Kurum yetkilileri başvurular ve nereye ne kadar işçi alınacağı konusunda açıklama yapmazken, sırada bekleyen vatandaşlar da okullara, sağlık ocaklarına ve hastanelere temizlik görevlisi alınacağını ve herhangi bir kurumda çalışabilmek amacıyla İş-Kur’a müracaat ettiklerini belirttiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!