Aydın’da 176 Bin Öğrenci İçin İlk Zil Çaldı

Güncelleme Tarihi:

Aydın’da 176 Bin Öğrenci İçin İlk Zil Çaldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2015 12:01

AYDIN'DA YENİ EĞİTİM YILI NEDENİYLE VALİLİK ZİYARETİ

Aydın’da 2015-2016 eğitim öğretim yılı açılışı nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından 176 bin 470 öğrenci ders başı yaptı.
Aydın’da İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü adına Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Törene, Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin yanı sıra müdür yardımcıları, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Çelenk sunumunun ardından İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve öğrenciler, Vali Erol Ayyıldız’ı ziyaret etti. Ziyarette Gazipaşa ilköğretim okulu 4. sınıf öğrencileri Adem Onur Lisan ve Büşranur İnanç Vali Erol Ayyıldız’a çiçek sundu. Ziyarette konuşan Pervin Töre, "Eğitime verdikleri katkılardan dolayı Sayın Vali Erol Ayyıldız’a teşekkürlerimi sunuyorum. Aydın’da yeni eğitim-öğretim yılına Bin 49 kurumda 176 bin 470 öğrenci ve 13 bin öğretmen ile girmiş bulunuyoruz. Valilikten aldığımız talimatlarla yeni döneme hazır bir şekilde başladık. Yaklaşık 2 milyon kitap Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilmiş durumda. Tüm eğitim yerlerimizin temiz bir şekilde eğitime hazırlanmıştır. Yeni yılın herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Yeni eğitim yılı için konuşan Aydın Valisi Erol Ayyıldız, "Öncelikle yavrularımızın çok değerli eğitim-öğretim kadrolarının neferlerinin 2015-2016 yılı eğitim-öğretim yılını tebrik ediyorum. İnşallah geçmiş yıllardan daha başarılı bir şekilde ilerleme kaydederiz. Şunu belirtmek isterim ki Aydın eğitim-öğretim konusunda emsallerine göre çok ileridedir. Dolayısıyla bu durum bize hem sevinç hem gurur yaşatmaktadır. Bu nedenle başta Milli Eğitim Müdürlüğü eğitimcilerimizi ve öğretmenlerimiz tebrik ediyorum. Bu anlamda üzerimize düşen her görevi tam olarak yerine getirmek için çalışacağımızı belirterek bu eğitim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
ÖĞRENCİLER VALİ’DEN TEMİZ ÇEVRE TALEBİNDE BULUNDU
Ziyaret sırasında Gazipaşa ilköğretim okulu 4. sınıf öğrencisi Büşranur İnanç, Vali Erol Ayyıldız’a sıcak su santrallerinin yapılmasından sonra incir ve zeytin ağaçlarının yapraklarının kurumaya başladığını, santrallerden çıkan dumanın yağmurları azalttığını söyleyerek arkadaşları için temiz bir çevre talebinde bulundu. Vali Erol Ayyıldız, öğrencilerin isteklerine kayıtsız kalmayacaklarını ve doğaya zarar veren çalışmaların takipçisi olacağını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!