ADÜ Yeniliğin Merkezi Olacak

Güncelleme Tarihi:

ADÜ Yeniliğin Merkezi Olacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2015 09:08

AYDIN İL YENİLİK PLATFORMU, 1 KASIM 2015 TARİHİNDEN İTİBAREN ÇALIŞMALARINA AYDIN İLİ STRATEJİK PLANLAMA VE YENİLİK MERKEZİ (AİSYEM) BÜNYESİNDE DEVAM EDECEK.

Aydın İl Yenilik Platformu, 1 Kasım 2015 tarihinden itibaren çalışmalarına Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi (AİSYEM) bünyesinde devam edecek.
Yürütme Kurulu Başkanlığını Aydın Valiliği, Yürütücülüğü Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) Üstlendiği ve TÜBİTAK tarafından desteklenen Aydın İl Yenilik Platformu, çalışmalarına 1 Kasım 2015 tarihinden itibaren Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) kurulan Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi (AİSYEM) bünyesinde devam edecek.
4 Eylül 2014’te tarihinde başlayan ve 18 ay sürecek olan AİSYEM projesi hakkında bilgiler veren ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, “AİSYEM projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 2014 yılı Yenilikle Dönüşüm Mali Destek Programı kapsamında desteklenmektedir. Merkezimiz özelde Aydın, genelde ise Güney Ege Bölgesi’nde yapılacak Ar-Ge, teknoloji ve yenilik çalışmalarının koordinasyonunu sağlamayı hedeflemektedir. Üniversitemiz eş finansmanıyla toplam 960 bin 768 lira bütçeye sahip olan proje; GEKA başta olmak üzere Güney Ege Bölgesi’nde ‘Yenilik’ alanında katkı verebilecek kurum, kuruluş ve uzmanlarla işbirliği çalışmalarını koordine edecektir” dedi.
AİSYEM binasında konferans salonu, bilgi bankası ve analiz, strateji geliştirme, yeni fikirler laboratuvarı, fikri mülkiyet destek, projelendirme ve kaynak bulma birimleri bulunacağını aktaran Prof. Dr. Bircan, “Bu birimlerin çalışmaya başlamasıyla birlikte toplanan ham veriler ve raporlar ışığında bölgenin öncelikleri belirlenerek Aydın İli ve Güney Ege’nin yenilik stratejisi planlanacaktır. Üniversitemiz Merkez Kampüsü’nde inşa edilecek 750 metrekare açık, 620 metrekare kapalı alanı olan İl Yenilik Merkez Binasının projelendirmesi tamamlanmış ve ihale sürecine gelinmiştir. Yenilik Merkezi’nin binası ADÜ Merkez Kampüsü’nde kurulacak ve bu sayede ADÜ Yeniliğin de merkezi olacak” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!