ADÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Çelgel’e TÜBA Ödülü

Güncelleme Tarihi:

ADÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Çelgel’e TÜBA Ödülü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2015 09:31

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (ADÜ) MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. YUNUS ÇENGEL’İN YAZDIĞI KİTAPLAR TÜBA ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengel’in yazdığı kitaplar TÜBA ödülüne layık görüldü.
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) 2015 Telif ve Çeviri Eser Ödülleri’nde ‘Mühendislik’ alanında ödül alan 4 eserden ikisinin yazarı, Adnan Menderes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengel oldu.
TÜBA’nın bilim alanındaki prestij ödüllerinin üniversite seviyesinde, Türkçe telif eser yazanları veya yabancı bir dildeki eseri düzgün ve anlaşılır bir Türkçe kullanılarak çevirenleri ödüllendirmek amacıyla her yıl düzenlediği “Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödülleri” yarışmasında, Prof. Dr. Yunus Çengel’in ABD’de McGraw-Hill Yayınevi tarafından basılan ve birçok dile çevrilip tüm dünyada yaygın olarak okutulan ‘Fluid Mechanics: Fundamentals and Applications’ ve ‘Heat and Mass Transfer: Fundamentals and Applications’ adlı kitapları ödüle layık görülerek Adnan Menderes Üniversitesi’ne büyük bir gurur yaşattı.
Kitapların Palme Yayınevi tarafından basılan Türkçe tercümeleri ‘Akışkanlar Mekaniği: Temelleri ve Uygulamaları’ ve ‘Isı ve Kütle Transferi: Esaslar ve Uygulamalar’ adıyla yayımlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!