29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Güncelleme Tarihi:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 13:41

- Aydın'ın ilçelerinde tören düzenlendi

Haberin Devamı

AYDIN (AA) - Cumhuriyet'in kuruluşunun 91. yılı dolayısıyla Aydın'ın ilçelerinde tören düzenlendi.

Germencik'te ilçe stadındaki tören Kaymakam Ayhan Işık, Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Coşkun Kartal, Belediye Başkanı Ümmet Akın vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Işık, bayramı Karaman'da maden ocağında mahsur kalan 18 işçinin üzüntüsü içinde kutlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Kutlama geçiş töreniyle sona erdi.

- Söke

Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mücahit Tamer, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamada vatandaşların bayramını tebrik etti.

Demirezer, konuşmasında şunları kaydetti:

"Bizlere birbirimizden sorumlu olma bilincini veren, cumhuriyet yönetimini bırakan atalarımıza sonsuz rahmet olsun. Birlik ve beraberlik içerisinde yaşama yönetimi olan cumhuriyeti kurarak bize hediye eden büyük kahramanlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını en derin minnetle anıyoruz."

Haberin Devamı

Programda şiirler okundu, halk oyunları gösterileri sunuldu.

- İncirliova

Ahmet Yaşar Kocabıyık Stadı'ndaki törende de saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Şiirler okunan törende İncirliova Ahmet Çallıoğlu Lisesi folklor ekibi gösteri sundu.

Program "Cumhuriyete bağlılık yürüyüşü" ile son buldu.

- Didim

Didim Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Kaymakam İskender Yönden, bu günün 91 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine miras bıraktığı en büyük eser olduğunu ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

- Kuşadası

Atatürk Anıtı önündeki törenler Kaymakam Muammer Aksoy, Garnizon Komutanı Binbaşı Ferhat Arslan ile Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başladı.

İlçedeki turistlerinde ilgi gösterdiği bayram kutlamaları, halk oyunları gösterileriyle sürdü. Ermenek'te maden işçilerinin ocakta mahsur kalması nedeniyle bazı kutlama programları iptal edildi.

- Çine

Haberin Devamı

Çine Yüksel Yalova Stadı'ndaki törene Kaymakam Özkan Demir, Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Cihan Atintaş, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, daire amirleri, okul müdürleri, vatandaşlar katıldı.

Törende şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

- Karpuzlu

Karpuzlu Hükümet Meydanı'ndaki törende de şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

-Nazilli

Nazilli ilçesinde Kaymakam Mehmet Okur’un makamında tebrikleri kabul etmesi ile başlayan kutlamalar, Nazilli Şehir Stadında devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Okur, "Cumhuriyet, herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu, insan hak ve özgürlüklerinin, inançların güvence altında bulunduğu çağdaş bir yönetim biçimidir" dedi.

Haberin Devamı

Tören, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyelerin verilmesi, şiirlerinin okunması ve resmi geçit töreni ile sona erdi.

Stadtan çıkan protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler şehir içerisinde "Cumhuriyet Yürüyüşü" yaptı. Yürüyüş İstasyon Meydanı'nda son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!