Hopa'da 18 bin "Uyuşturucuya Hayır" broşürü dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Hopada 18 bin Uyuşturucuya Hayır broşürü dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 16:08

Haberin Devamı

ARTVİN (AA) - Hopa'da uyuşturucunun insan sağlığına verdiği zararlara dikkati çekmek amacıyla uyuşturucun zararlarını anlatan 18 bin broşür dağıtıldı.

Hopa Kaymakamlığı ve Hopa Ticaret ve Sanayi Odası koordinesinde kurulan Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonunca "Hopa Uyuşturucuya Hayır ve Bir Anlık Heves, Son Bir Nefes" sloganıyla yürütülein çalışma kapsamında madde bağımlılığıyla ilgili anne ve babalara yönelik 18 bin bilgilendirme broşürü, bin 500 tişört ile bin 500 şapka dağıtıldı.

Hopa Kaymakamlığı önünden toplanan Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanı Nedim Cihan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Al, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler, "Hopa Uyuşturucuya Hayır Diyor" yazılı pankartla yürüyüş yaptı.

Haberin Devamı

İnönü, Dumlıpınar, Orta Hopa Caddesi'nden Hastane Caddesi güzergahı üzerinde yürüyüş yapan komisyon üyeleri, vatandaşlara, iş yeri ve evlere broşür dağıtarak, bilgilendirmede bulundu.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uyuşturucu kullanım yaşının 12’ye kadar indiğinu ve son dönemde bonzai adı verilen uyuşturucu maddenin yayılımı ve kullanımında artış yaşandığını söyledi.

Dağıttıkları bilgilendirme broşürleri ve yaptıkları bilgilendirmelerde, uyuşturucunun zararlarını ev ev, esnaf esnaf dolaşarak anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Akyürek, "Uyuşturucu madde, kullanıldığında beyin hücrelerinde kısa sürede hasara yol açar, şizofrene benzer bir durum ortaya çıkarır ve ani kalp durmalarına neden olur. Ergenlik döneminde hassaslaşan gençler başta olmak üzere, özellikle ailevi, sosyal ve kişisel olarak sorun yaşayan bireyler, uyuşturucu tacirleri ve aracılar için risk grubunu oluşturur" dedi.

Akyürek, ilçe merkezinde bu akşam, geniş katılımla uyuşturucunun zararları konusunda bir panel düzenleyeceklerini de kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!