En büyük hayalleri oğullarını yürürken görebilmek

Güncelleme Tarihi:

En büyük hayalleri oğullarını yürürken görebilmek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 11:48

- Ardanuçlu Yusuf ve Saime Yazıcı çifti, doğuştan belinde su kesesi olan ve yürüyemeyen 5 yaşındaki oğulları Pusat'ın tedavisi için yetkililerden destek bekliyor - Anne Yazıcı: "Oğlum bana neden yürüyemediğini sorduğunda dünyam yıkılıyor. Devlet büyüklerime sesleniyorum, Pusat'ıma yardımcı olun. Oğlumun akranları gibi yürümesini, koşmasını, top oynamasını ve okula gitmesini istiyorum"

Haberin Devamı

ARTVİN (AA) - BAYRAM SARAYOĞLU - Ardanuç'un Bulanık köyünde yaşayan Yusuf ve Saime Yazıcı çifti, belinde su kesesiyle doğan ve yürüyemeyen 5 yaşındaki oğulları Pusat'ın tedavisi için yetkililerden yardım istiyor.

Anne Saime Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun doğumuna yakın Artvin'de kendisini muayene eden doktorun, bebeğinin engelli olabileceğini söylediğini, bunun üzerine Ankara'daki bir hastanede doğum yaptığını söyledi.

Oğlunun belinde doğuştan su kesesi olduğunu anlatan Yazıcı, "Oğlum çok küçük olduğu için doktorlar ameliyat edemedi. Artvin'e döndük, 1,5 aylıkken su kesesi patladı. Pusat'ı Artvin Devlet Hastanesine getirdik. Buradan Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesine sevk ettiler. Yaklaşık 8 saat süren ameliyat oldu. Buradaki doktorlar Pusat'ın yüzde 50 ihtimalle yürüyebileceğini söyledi. Ameliyatta çocuğumun sinir damarlarına dokundukları için o günden beri yürüyemiyor" dedi.

Haberin Devamı

Yazıcı, oğlunun durumuna çok üzüldüğünü belirterek, "Oğlumun arkadaşları okula gidiyor, bahçede, sokakta oynuyor, benim çocuğum evden çıkamıyor. Sadece balkon ve pencereden arkadaşlarını izleyebiliyor. Dışarı çıkmak istediğinde sırtımıza alıp gezdiriyoruz. Oğlum bana neden yürüyemediğini sorduğunda dünyam yıkılıyor. Devlet büyüklerime sesleniyorum, Pusat'ıma yardımcı olun. Oğlumun akranları gibi yürümesini, koşmasını, top oynamasını ve okula gitmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Pusat'ın zeki bir çocuk olduğunu vurgulayan anne Yazıcı, "Evde bilgisayarı çok istiyor. Maddi durumumuz iyi olmadığı için alamıyorum. Akülü arabası olsa en azından sırtımda taşımam, daha rahat gezdiririm. Oğlum yürüyemezse bile akülü araba istiyorum. Kim bize yardım eli uzatırsa Allah da ona uzatsın" diye konuştu.

- "Gittiğimiz hiçbir doktor çare bulamadı"

Baba Yusuf Yazıcı ise oğlunu tedavisi için Ankara, İstanbul, İzmir ve Konya'daki çeşitli hastanelere götürdüğünü ifade ederek, gittikleri hiçbir doktorun oğlunun durumuna çare bulamadığını söyledi.

Oğlunun ellerinin üzerinde emekleyerek ev içinde ve bahçede dolaştığını dile getiren Yazıcı, "Ankara'daki bir hastanede oğlumun yürümesi için ayaklık verdiler. Evde eşimle her gün düzenli olarak bu ayaklığı takarak oğlumun yürümesini sağlıyoruz. Bir müddet yürüyünce yoruluyor ve vazgeçiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Devletin engelli ve bakım parası verdiğini ancak bu yardımların Pusat'ın tedavisi için yetmediğini kaydeden Yazıcı, "Geçimimi çiftçilikle sağlıyorum. En büyük hayalim oğlumun yürümesini görmek. Devlet büyüklerime sesleniyorum, ne olur oğlumun tedavisi için bana yardımcı olun. Çocuğumuzun tedavisinin, donanımlı hastanelerde, iyi bir doktor tarafından yapılmasını arzu ediyoruz. Oğlumu yerlerde sürünerek görmek yüreğimi yakıyor" diye konuştu.

Küçük Pusat ise evden çıkıp arkadaşlarıyla oyun oynamak istediğini, büyünce çocuk doktoru olmayı hedeflediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!