Başkan Köksoy, Ardahan’ın Çehresini Değiştiren Projelerinden Özet

Güncelleme Tarihi:

Başkan Köksoy, Ardahan’ın Çehresini Değiştiren Projelerinden Özet
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2015 08:46

BAŞKAN KÖKSOY

Ardahan Belediyesi Makine Parkı Yenilendi. Belediye Başkanı Faruk Köksoy’un girişimleriyle yenilenen araç parkında, İstanbul Büyük şehir Belediyesinden Ardahan Belediyemize 2-adet araç hibe edildi. Otobüs (sosyal ve kültürel hizmetler için kullanılacak) Minibüs ise (servis ve acil hizmetlerde kullanılacak) Kombine Kanal açma aracı Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hibe edildi. 2015 Model olup 248.400 TL olan araçta hizmete sunuldu.
Ayrıca Belediyeler Birliğinin katkısıyla Ardahan’a hibe edilen kombine itfaiye aracı Belediyemize teslim edildi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, “2015 Yılında Ardahan Belediyesinin makine parkını güçlendirme ile ilgili son aracımızı da teslim almış bulunuyoruz. Girişimlerimiz ile Türkiye Belediyeler Birliğinden teslim aldığımız, Türkiye Belediyeler Birliğinin katkısıyla Ardahan’a hibe edilen kombine itfaiye aracı Ardahan’daki benzin ve doğalgaz gibi acil müdahale edilmesi gereken yangınlar ile ilgili müdahale aracı olarak Belediyemizin makine parkındadır. Arkadaşlarımız da bunun kullanımını gayet iyi bilmektedirler. Allah, kaza ve benzeri hadiseler vermesin ama olduğu zaman da makinemiz hazır. Türkiye Belediyeler Birliğine çok teşekkür ediyorum. Ardahan halkına ve Belediyemize hayırlı olsun diyorum. Bundan öncede İstanbul Büyükşehir Belediyesinden bir otobüs ve minibüs, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından kombine kanal açıcı aldık. Araçlarımızı bu yıl makine parkımıza kattık. Böylelikle Ardahan Belediyemizin Şehrimizde ki gerek kanal açmada gerek yangına müdahalede teknik araç özellikleri açısından ciddi bir eksiklik kalmamış görünüyor. Tekrar Belediyemize ve Ardahan’ımıza hayırlı olsun.” dedi.
ALABALIK DERESİ İSLAH ÇALIŞMALARI
Şehir merkezinden geçen Alabalık Deresi ıslah çalışmalarında 2.Etap proje uygulaması başlamış olup hızla devam etmektedir. Çalışmalar hakkında açıklama yapan Başkan Köksoy; “Gerek Kura Nehri, gerek Alabalık Deresi ıslah ve çevre düzenlemeleri Belediyemizce yakinen takip edilen proje olup, bu proje çalışmaları DSİ Bölge Müdürlüğü ile ortak yürütülmektedir.
BÖLÜNMÜŞ YOL
Ardahan - Kars Çevre Yolunun Ardahan Yenimahalle Kars Caddesi bölünmüş yol çalışması, yüksek standartlı, bölünmüş orta refüjü, kaldırımlı, ortadan aydınlatmalı, yağmur suları yer altına alınarak yeni bir bulvar oluşturulmaktadır. Bu konu hakkında açıklama yapan Başkan Köksoy; “ Bu yolun bitmesi ile şehir girişi daha iyi bir görünüme kavuşacağı gibi, Yenimahalle’de devam eden kamu yatırımları, kanalizasyon, doğalgaz alt yapı çalışmaları ve kentsel dönüşüm projeleri ile birlikte daha hareketli ve değerli bir konuma ulaşacaktır. Belediyemizce yeni yapılmakta olan bu bölünmüş yolun uzunluğu 1.500 m. olup maliyeti yaklaşık 1.500.00,00 TL. dir.
Bu yola Ardahan Belediyesi olarak yaptığımız proje doğrultusunda Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek beyin bizzat ilgi ve destekleri ile 850.000,00 TL. nakit katkı yapılmıştır. Desteklerinden ötürü Beykoz Belediye Başkanı Sayın Yücel Çelikbilek beye Ardahan adına çok teşekkür ediyorum” dedi.
HAYVAN PAZARI HİZMETE SUNULDU
Modern Canlı Hayvan Pazarının Modernizasyonu Projesi ile birlikte Hayvancılıkta marka şehir olan Ardahan hayvancılığı, Türkiye hayvancılığına büyük katkı sunacak. Proje kapsamında faaliyete geçen Dezenfeksiyon Tüneli ile hayvan pazarına gelen araçlar ve hayvanlar dezenfekte edilerek pazara alınarak hastalıkların önüne geçilecek.
Hayvan Satış ve Otomasyon Sisteminin en büyük özelliği sistemle kulak küpesindeki barkodu okunan hayvanların cinsi, nereden geldiği, alıcı tarafından ekranda görülerek, satıcının hayvanlarını değerinde satması ve alıcının da hayvanın tüm özelliklerini görerek satın alması sağlanmış olacak.
KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLA DEVAM EDİYOR
Yenimahalle’deki kentsel dönüşüm alanında çalışmalar hakkında açıklama yapan Başkan Köksoy; 1 Etap kentsel dönüşüm alanı olan Yenimahalle, Cezaevi, Alpaslan caddesinin Cin deresine bakan tarafının kanalizasyonu yoktu, yaklaşık 20 km kanalizasyon ve altyapısını bitirmek üzereyiz diyen Başkan Köksoy, kentsel dönüşümün 1. etap inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Burada 314 konut, camimiz ve aile yaşam merkezimizin inşaatı devem ediyor.
Buradaki kanalizasyon çalışmamız yaklaşık 5 Milyon TL. Yağmur suyu çalışmamız başladı. Kars caddesindeki bulvar, asfalt ve bunun yanında elektrik direklerinin yer altına alınarak kentsel dönüşüm projesiyle birlikte maliyeti yaklaşık 50 Milyon TL olup proje Yenimahalle’de hayata geçmiş olacak bu çalışmalar tamamlandığında “Yenimahalle’nin değeri, itibarı iki katına çıkacaktır, şimdiden değerli muhtarımız Ayhan bey ve Yenimahalle halkına desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların Ardahan’ımıza ve Yenimahalle’mize hayırlı olmasını diliyorum, dedi.”
YAĞMUR SULARI YER ALTINA ALINIYOR.
Ardahan Belediyesi şehir genelinde gerçekleştirilen yağmur suyu altyapı çalışmalarına devam ediyor.
Yapılan yağmur suyu altyapı çalışmaları sayesinde şehre su basmasının engelleneceğini aktaran Belediye Başkanımız Faruk Köksoy, yapılacak olan 5 km’lik yeni bypass hattı çalışmasının altyapının ana perçini olduğunu ifade etti. Bu çalışmaların uzun boylu bir düşüncenin, projelendirmenin ve uygulamanın eseri olduğunu söyleyen Başkan Köksoy, bu çalışmaların Ardahan halkımıza hayırlı olmasını diliyorum dedi.(Kongre Caddesi- Cumhuriyet Caddesi- İnönü Caddesi- Gençlik caddesi- Kazım Karabekir- Caddesi- Kars Caddesi) Bu hatlarda toplanan yağmur suları yer altına alınarak 5 km uzunluğundaki ana bypass hatlarıyla belli noktalardan derelere deşarj edilecek. Yapılacak 5 bin metre uzunluğundaki bu hatlarla şehrin yağmur sularının daha da rahatlatılması hedefleniyor. Yağmur yağış sularının yeraltına alınmasıyla birlikte, Yeni Mahalle ve Halilefendi Mahallesinde kanalizasyon çalışması birlikte yürütülecek.
ARDAHAN’DA YOL YAPIM ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR.
Şehir Merkezindeki Karagöl ve Atatürk Mahallelerinin, Kanalizasyon, Alt yapı, Doğalgaz, Yağmur suyu ve elektrik kablolarının yer altına alınmasına takiben yol çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Yol çalışmalarına büyük önem veren ve sürekli takip eden Belediye Başkanımız Faruk Köksoy, çalışma yapılan bölgeleri hemen hemen her gün gezerek yerinde incelemelerde bulunuyor. 2014 Yılında serme sıkılaştırılması yapılarak 1. kat satı kaplamaları yapılan, Aydınlık Caddesi, Abdülmecit Doğru, Güntay Polat ve Cumhuriyet Caddelerinin 2. kat satı kaplamaları bitirilmiştir. 2015 yılında, Egemenlik Caddesi, Konut Sokak, Aydınlık Sokak, Alirıza Efendi ve Zübeyde Hanım Caddelerinin 1. kat satı kaplama ve asfalt çalışmaları tamamlanmıştır.
ATIK SU ARITMA TESİSİ KÜR NEHRİ’Nİ TEMİZ TUTACAK
Yapılan hayat gecen ve bitmek üzere olan projeler hakkında bilgi veren Başkan Köksoy, “Şehrimizin büyük bir bölümünde kanalizasyon şebekesi bulunmakta ve bir bölü üç oranında ki bu kanalizasyon atıkları Kür Nehri’ne bırakılmaktaydı. 2010 yılında şehir merkezi, Halilefendi, Yeni Mahalle ve Karagöl mahallelerinde başlattığımız kanalizasyon çalışmalarının bu yılsonu itibariyle tamamlanmasıyla birlikte, artık Ardahan’ın tamamında kanalizasyon bulunacak ve atıklar yeni uygulamaya koyduğumuz arıtma tesisinde arıtıldıktan sonra temiz bir şekilde Kür Nehri’ne bırakılacaktır. Böyle ce Kür Nehri temiz bir hale gelecek ve bünyesinde barındırdığı canlılara da doğal yaşam alanı sunacaktır. Ardahan’ımıza hayırlı olsun.” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!