Zeytin fidanları toprakla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Zeytin fidanları toprakla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2018 10:28

Zeytin fidanları toprakla buluştu

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesinde oda başkanları iki okulda zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu.

Kaş Ziraat Odası'nın başlattığı isteyen okula zeytin fidanı verme ve dikme kampanyası kapsamında, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Kaş Esnaf Odası Başkanı Ali Çalışkan, Şoförler Odası Başkanı Mustafa Demirtepe, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ramazan Çetin önce Üzümlü Mahallesi İlk ve Ortaokulu'nda öğretmen ve öğrencilerle birlikte zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu. Buradaki fidan dikme etkinliğine Mahalle Muhtarı Emin Arıcan, Okul Müdürü Galip Kahraman, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kaş Belediye Meclisi Üyesi Musa Yücel de katıldı.

Aynı zamanda ziraat teknisyeni olan Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, zeytin fidanlarının nasıl dikileceğini, dikim sonrası bakımını anlattı. Ardından 30 zeytin fidanı oda başkanları, katılımcılar, öğretmen ve öğrencilerle birlikte toprakla buluşturuldu. Oda başkanları ardından Kaş'a bağlı Ova Mahallesi Ortaokulu bahçesinde 30 zeytin fidanı dikti.

Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, "Zeytin üretimini yaygınlaştırmak, zeytinin ve zeytin yağının insan sağlığı için önemini kavratmak için oda olarak bir kampanya başlattık. İsteyen okullara ve kamu kurumlarına ücretsiz zeytin fidanı veriyoruz. Zeytin bahçesi kuruyoruz. Yetişecek zeytinlerden elde edilecek gelirle kurumaların sorunlarının çözümüne katkı sağlıyoruz. Çocuklarımızın ellerinin toprağa değmesini zeytin fidanlarının bakımını yaparak üretimle tanışmalarını sağlıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!