Zabıta Teşkilatı 190 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Zabıta Teşkilatı 190 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2016 14:02

Zabıta Teşkilatı 190 yaşında

Haberin Devamı

 

Engin ANAK/ALANYA, (DHA) - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde Zabıta Teşkilatı'nın kuruluşunun 190'ıncı yıl dönümü törenle kutlandı.

Alanya Belediyesi tarafından 1-7 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak Zabıta Haftası etkinlikleri, Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Törene, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Başkan Yardımcıları Mehmet Kula, Nazmi Yüksel, Zabıta Müdürü Hasan Akın, belediye birim amirleri, siyasi parti temsilcileri ve zabıta personeli katıldı. Alanya Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Akın'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Alanya Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Akın, zabıta teşkilatı olarak görevlerini en iyi şekilde yaptıklarını, halka hizmet sunduklarını söyledi.

'ZABITA CEZA YAZAN DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETENDİR'

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise belediyenin kuruluşundan bu yana halka en yakın hizmet birimi olarak çalışan Zabıta Müdürlüğü'nün Alanya merkez, doğu ve batı mahallelerinde halkın yaşamını kolaylaştırmak için görev yaptığını ifade etti.

'ZABITA TEŞKİLATI BAŞARILI OLURSA ALANYAMIZ BAŞARILI OLUR'

Kaymakam Hasan Tanrıseven de zabıtanın yerel yönetimlerde vatandaşa hizmet veren birimlerin başında geldiğini söyledi. Tanrıseven, “Zabıta teşkilatı 24 saat görevinin başında duran ve özverili bir şekilde çalışan bir birimdir. Zabıta personelimize büyük görevler düşüyor. Zabıta teşkilatı başarılı olursa belediye ve biz de başarılı oluruz" dedi. Zabıta Haftası kutlamaları, resmi kurum ziyaretleri ve çeşitli etkinliklerle devam edecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!