Yürüyüşte milli takım, "postacı"' çifte emanet

Güncelleme Tarihi:

Yürüyüşte milli takım, postacı çifte emanet
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2015 11:01

-Rio Olimpiyatları'na en az üç sporcu göndermeyi hedefleyen Olimpik Yürüyüş Milli Takımı'nda bir dönem postacılık yaptıkları sırada yürüyüş sporuyla ilgilenen ve Balkan şampiyonlukları elde eden Sebahattin-Hatice Tatar çifti antrenörlük yapıyor - Hatice Tatar: - "Önceden halkımız mektupları, evraklarını postacıya verdiğinde 'güvenli ellerde' diye düşünürdü. Olimpik milli takımımız da postacıların elinde ve güvende. Başarıyla yolumuza devam edeceğiz" - Sebahattin Tatar: - "Türkiye'de yürüyüş sporunun ilerlemesindeki en büyük katkı rahmetli Kemal Sunal'a ait. Onun 'Postacı' filmi sayesinde yürüyüş sporu Türkiye'de tanındı"

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - Brezilya'da düzenlenecek 2016 Olimpiyatlarına en az üç sporcu göndermeyi hedefleyen Olimpik Yürüyüş Milli Takımı'nı daha önce postacılık yaptıkları dönemde yürüyüş sporuyla uluslararası yarışmalarda dereceler elde eden Sebahattin-Hatice Tatar çifti yönetiyor.

Olimpik Yürüyüş Milli Takımı Sorumlu Antrenörü Sebahattin Tatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde başdağıtıcı olarak görev yaptığını söyledi. PTT'de yıllarca postacılık yaptığını belirten Tatar, mesleği sırasında yürüyüş sporuyla tanıştığını ve postacılar yarışında 12 yıl üst üste Türkiye Şampiyonu olduğunu kaydetti. Postacılığın şerefli ve onurlu bir meslek olduğunu vurgulayan Tatar, PTT Genel Müdürlüğünün desteği ve Atletizm Federasyonunun isteğiyle Olimpik Yürüyüş Milli Takımı'nı eşi Hatice Tatar ile uluslararası şampiyonalara hazırladıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

- "Postacı" filmi yürüyüş sporunu tanıttı

Milli takım sporcularının her geçen gün kendini geliştirdiğini ifade eden Tatar, "Türkiye'de sporcu sayısı da her geçen gün artıyor. Önceden 15-20 sporcuyu zor bulurken şimdi 200'ün üzerinde sporcuyla antrenman yapıyoruz. Herkes koşmayabilir ama yürümek zorundadır. Sağlıklı bir nesil yetiştirmek amacımız. Gençleri bu sporla tanıştırıp uluslararası arenaya çıkartmak istiyoruz. Sporcularımızın deneme yarışlarında aldıkları sonuçlar uluslararası standartlara ulaştı. Bu yıl önemli başarılar elde edeceğimize inanıyorum" dedi.

Antrenman yaptıkları sırada insanların 'Kemal Sunal yürüyor' gibi kendileriyle şakalaştıklarını ve halktan olumlu tepkiler aldıklarını anlatan Tatar, "Türkiye'de yürüyüş sporunun ilerlemesindeki en büyük katkı rahmetli Kemal Sunal'a ait. Onun 'Postacı' filmi sayesinde yürüyüş sporu Türkiye'de tanındı" diye konuştu.

- "Olimpik milli takımımız da postacıların elinde ve güvende"

Milli takım antrenörü Hatice Tatar ise, 8 yıl postacılık yaptığını, kurumda yükselme sınavları ile Ayvalık'ta müdür vekili olarak görev aldığını belirtti. Postacı olduğu dönemde bu sporla tanıştığını anlatan Tatar, Balkan Şampiyonası'nda ikincilik elde ettiğini ancak yaşadığı sakatlığın ardından sporu bırakmak zorunda kaldığını kaydetti.

Haberin Devamı

Milli takım sporcularının gelişimi için çaba gösterdiklerini vurgulayan Tatar, "Önceden halkımız mektupları, evraklarını postacıya verdiğinde 'güvenli ellerde' diye düşünürdü. Olimpik milli takımımız da postacıların elinde ve güvende. Başarıyla yolumuza devam edeceğiz. PTT Genel Müdürlüğü ve Atletizm Federasyonuna bu spora verdikleri destekler nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!