‘YUMURTA’ SAVUNMASI

Güncelleme Tarihi:

‘YUMURTA’ SAVUNMASI
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2020 09:00

Caretta caretta yuvalarının iş makinesiyle ezildiği gerekçe gösterilerek 442 bin 482 TL ceza kesilen Kumluca Belediyesi, “Başkan Mustafa Köleoğlu’nu karalamak için boş yumurta kabukları konuldu” savunması yaptı.

Haberin Devamı

ANTALYA’nın Kumluca ilçesinde Caretta carettaların üreme alanında iş makinesi çalıştırıldığı gerekçesiyle 442 bin 482 lira ceza kesilen Kumluca Belediyesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nün raporuna yanıt verdi. Konuyla ilgili Hürriyet’e açıklama yapan Kumluca Belediyesi Başkan Vekili Tuncay Dalgıç, belediyenin Caretta carettalara zarar verdiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

KARALAMA İDDİASI
Kumluca Belediyesi’ne karşı yanlış bir algı oluşturulduğunu ileri süren Dalgıç, “Kumluca sahil bandında en çok emek harcayan Kumluca Belediye Başkanımız Mustafa Köleoğlu’nu karalamak için boş yumurta kabuklarının ezildiği görüntüsü oluşturuldu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nün inceleme yaptığı bölgede haberlere konu olan fotoğrafta yuva olarak gösterilen çukurlar, el ile açılarak içine birkaç yumurta kabuğu konulmuştur” dedi.

Haberin Devamı

KORUMA EKİPLERİ KURULDU
Kumluca Belediyesi tarafından Caretta caretta yuvalama alanında bugüne kadar yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirten Dalgıç şöyle konuştu: “Caretta yuvalarının korunması amacıyla 400 adet kafes yaptık. Milli parklardan ve gönüllülerden oluşan ekipler ile yumurtlama zamanında birlikte çalışarak yuvalar tespit edildi ve kafesler ile koruma altına alındı. Sahil bandındaki aydınlatmalar karaya çevrilerek yavruların denize ulaşması sağlandı. Yavruların yuvalardan çıkışı takip edildi ve korundu. Arazi araçlarının yuvalara ve yumurtalara zarar vermesini önlemek için önlemler alınarak denetimler yapıldı.”

HAYVAN DOSTU PROJELER
Mustafa Köleoğlu başkanlığındaki Kumluca Belediyesi yönetiminin görev süresince hayvan dostu bir politika izlediğini savunan Tuncay Dalgıç, “Belediyemiz, bu zamana kadar dünyamızı paylaştığımız hayvan dostlarımıza karşı duyarlı olmuş ve onların hayatlarını kolaylaştıracak projeler üretmiştir. Barınağımızda 15 kedi ve 95 köpeğimiz var. Belediye bünyesindeki sarnıç tepesinde ise 391 kanatlı ve 157 adet memeli hayvanımız bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!