Yörük kültürü Almanya yolcusu

Güncelleme Tarihi:

Yörük kültürü Almanya yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2018 13:55

Yörük kültürü Almanya yolcusu

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Tanıtım Vakfı (ATAV) bünyesindeki Antalya Kadın Müzesi'nin organize ettiği 'Duvaktaki Bereket Yörük Gelini' sergisi ve defilesi, Almanya'daki Berlin Turizm Fuarı'na katılacak.

ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, Olgunlaşma Enstitüsü'nün Mehmet Zeki Balcı yerleşkesinde düzenlediği basın toplantısıyla, Antalya Kadın Müzesi'nin bünyesinde büyük ilgi gören 'Duvaktaki Bereket Yörük Gelini' sergisini Almanya'ya taşıyacaklarını söyledi. Almanya'nın Berlin kentinde 7- 11 Mart tarihlerinde düzenlenen Turizm Fuarı'nda Yörük kültürünü bu giysilerle tanıtacaklarını belirten Ege, 'Duvaktaki Bereket Yörük Gelini' sergisini daha önce Antalya'da birçok noktanın yanı sıra Zagreb'e de taşıdıklarını kaydetti. Ege, "Serginin yanı sıra Antalya'da düzenlediğimiz 'Yörük Gelini Defilesi' yerel yönetimlerden büyük ilgi ve destek aldı. Türk kadınını hem gelenekleriyle hem değerleriyle hem de modern yapısıyla temsil etmek ve Türk kadını algısını olumluya dönüştürmek için Antalya'da yaşayan iş kadınlarının gönüllü katılımıyla 2018 Berlin Turizm Fuarı'nda Yörük Gelini defilesi gerçekleştirilecek. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Türk kadını Berlin'den tüm dünya kadınlarına barış mesajı verecek" dedi.

Turizmin dilinin barış olduğunu kaydeden Ege, "Dünyada turizmin yaygınlaşması barışı getirir ve sürekli barışın tesisiyle mümkündür. Turizm yapmak istiyorsak dünyada barışı kendimize hedef koymalıyız" dedi. Basın toplantısına defilede elbiseleri taşıyacak kadınlar da destek verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!