Yeni fen ve teknoloji liseleri açılacak

Güncelleme Tarihi:

Yeni fen ve teknoloji liseleri açılacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2018 12:58

Yeni fen ve teknoloji liseleri açılacak

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - DOĞA Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, dünyayı teknik olarak yöneten gençlerin eğitimi için 25 yeni fen ve teknoloji lisesi açacaklarını söyledi.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde Doğa Koleji tarafından gerçekleştirilen Yaratıcı Yazarlık Festivali'ne katılan Genel Müdür Ali Rıza Lüle, dünyayla entegre olan bir gençlik yetiştirmek istediklerini belirterek, "Bu sene 80 bin öğrencimiz var. 11 bin çalışanımız ve 109 kampüsümüz var. Türkiye'nin hemen hemen her noktasında varız. Önümüzdeki yıl 124 kampüse, 90 bin öğrenciye, çalışan sayımız da 13 bine çıkacak" dedi.
Akademik başarının yanı sıra yabancı dil ve teknolojiyi önemsediklerini kaydeden Ali Rıza Lüle, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye genelinde 25 fen ve teknoloji lisesi açıyoruz. Bu fen ve teknoloji liselerinin özelliği şu olacak. Bilim insanı olmak isteyen, dünyayı teknik olarak yönetenlerin içinde olmak isteyen gençlerimizi biz bu liselere bekliyoruz. Bu liselere ekonomik imkanı yeterli olmayan ailelerin çocuklarını da alacağız. Özellikle bu liselerimizde okuyacak çocukların yüzde 75'i burslu olacak. Bu bizim ülkemize karşı bir borcumuzdur. Bu okullarda eğitim 5 yıl. Öğrenciler 1 yıl hazırlık okuyacak. Hazırlık okurken, bir bilimsel makale nasıl okunur, nasıl yazılır? Bir proje nasıl oluşturulur, birlikte nasıl çalışılır, konularını öğrenecekler."
Fen ve teknoloji liselerine öğrenci alım kriterlerinin normalden farklı olacağını anlatan Lüle, şöyle dedi:
"Her yaş grubundan dünya genelinde veya ülkemiz genelinde yüzde 2 potansiyeli yüksek çocuklar vardır. Bunların öğrenme hızları ve problem çözme becerileri çok farklıdır. Biz bu çocukları, okullarımızda, fen ve teknoloji liselerimizde, çocukların potansiyellerine uygun eğitim vererek, bilim insanı olarak yetiştirip dünyayı yönetenlerin içinde olmalarını sağlayacağız. Burada teknolojiyle birlikte, yabancı dille birlikte, birlikte çalışma, birlikte başarma kültürünü de vermiş olacağız. Fen ve teknolojisi lisesindeki bir öğrencimiz, İngiltere'deki, ABD'deki veya İran'daki bir öğrenciyle ortak projeler yapabilecek. Bunun için dili veriyoruz, teknolojiyi veriyoruz ve birlikte başarma kültürünü, daha üniversiteye gitmeden, üniversitede yapacağı çalışmaları lisede yapmış olacağız."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!