Women in Power proje zirvesi Antalya'da yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Women in Power proje zirvesi Antalyada yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2017 17:46

Women in Power proje zirvesi Antalya'da yapıldı

Haberin Devamı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - AIESEC'in, Birleşmiş Milletler'in küresel hedeflerine hizmet eden uluslararası sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlediği cinsiyet eşitliğine hizmet eden Women In Power 'Kadının Sesi' proje zirvesi, Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleşti.

Zirvede, kadın- erkek eşitsizliğini gidermek, bu konuya dikkat çekerek toplumsal farkındalık yaratmak için düzenlenen toplantıya, 12 ülkeden gelen 23 gönüllünün Antalyalılarla yaptığı röportajlar ve araştırmalar tartışıldı. Zirvenin açılış konuşmasını Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİDER) Genel Başkanı Figen Sayın Yıldıran yaptı. Antalya Kadın Müzesi Yönetim Kurulu Üyesi Yeliz Gül Ege, Kadın ve Demokrasi Derneği il temsilcisi Zeynep Ayşe Taş ve AIESEC Türkiye Genel Başkanı Ezgi Doğan da zirvede birer konuşma yaptı.

AGİDER Genel Başkanı Figen Sayın Yıldıran, "Toplumsal cinsiyet eşitsizliği" ile ilgili konuşmasında, Türkiye'deki kadınların iş dünyasında, siyasette, ekonomide ve kültürel alanlardaki konumundan bahsetti. Yıldıran, Dünya Ekonomik Forum'un 2016 yılında 144 ülkede gerçekleştirdiği küresel cinsiyet eşitsizliği raporuna dikkat çekti. Dünya Ekonomik Forum'un her yıl ülkeleri değerlendirdiğini söyleyen Figen Sayın Yıldıran, "Türkiye küresel cinsiyet eşitsizliği raporunda 130'uncu sırada. Ekonomik katılım ve fırsat eşitliğinde 129, eğitimde fırsat eşitliğinde 109'uncu sıradayız. İş gücüne katılım oranı ise yüzde 33. Bu veriler yeterli değil. Ancak daha iyi işler yapabiliriz" dedi.

Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamada girişimci kadının güçlendirilerek ekonominin bir parçası haline getirilip, sürdürülebilir bir ekonomi sağlanabileceğini vurgulayan Yıldıran, "Sürdürülebilir ekonomiyi sağlayan ülke çok başarılı oluyor. Liderlerimiz de bu noktada çalışmalar yapıyor. Biz de diyoruz ki kadın sürdürülebilir ekonominin anahtarıdır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!