Varsak'ta modern şehirleşme başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Varsakta modern şehirleşme başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2016 12:57

Varsak'ta modern şehirleşme başlıyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, Varsak'ın doğusundaki 6 mahallede imar çapı ve inşaat ruhsatı düzenlenmesi işlemlerinin durmasına neden olan ve 30 yıla yakın süren plan uyuşmazlığını, yeni imar planı revizyonuyla çözüyor.

Kepez Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü, Varsak'ın 6 mahallesinde 641,8 hektarlık alanda yaşanan plan uyuşmazlığının çözümü için yeni 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli revizyon imar planı önerisi hazırladı. Yeni imar ile 6 mahalledeki elinde imarlı tapusu olan vatandaşlar, imar çaplarını alabilecek ve ruhsatlı inşaatlarını yapabilecek.

Bölgede modern yapılaşmanın önünü açacak olan 1/1000 ölçekli öneri plan, Kepez Belediye Meclisi'nin Aralık ayı toplantısında görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi. Plan, Büyükşehir Beledi Meclisi'nin Aralık ayı toplantısında gündeme alındı ve görüşülmesi için İmar Komisyonu'na gönderildi.

Plan tadilatı, Altıayak, Varsak Menderes, Varsak Esentepe, Şelale, Zeytinlik ve Gaziler mahallelerini kapsıyor. Plan tadilatına konu olan alanlar Varsak Belediyesi, Kepez Belediyesi'ne bağlanmadan önce, mevzii ya da parçalı olarak planlandı. Daha sonra tüzel kişilik kazanan bu alanlar, sınırları belirlenerek Kepez Belediyesi'ne bağlandı.

Başkan Hakan Tütüncü, imar revizyonuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Varsak'a imarla ilgili bir sözümüz vardı. Bu sözümüzü tuttuk. Artık Varsak'ta modern yapılaşmanın önündeki engel ortadan kalktı. Varsak'ta, yeni imar planlarına göre modern yapılaşma başlayacak. Yaptığımız modern yollarla, alt ve üst yapı çalışmaları ile Varsak aydınlık bir geleceğe koşuyordu. Varsak'ın şimdi yeni imarıyla modern şehirleşme noktasında önündeki tüm engeller kalktı."

1/1000 ölçekli plan revizyonu, belediye meclisleri onayı, askı ve itiraz değerlendirme süreçlerinin ardından yürürlüğe girecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!