Vali Türker, Kum Heykeller Sergisini Gezdi

Güncelleme Tarihi:

Vali Türker, Kum Heykeller Sergisini Gezdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2015 18:13

antalya valisi muammer türker, kum heykel müzesini gezerek bilgiler aldı

Dünyanın 7 Harikası ve Mitoloji temasıyla düzenlenen 9. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali’nin son konuğu Antalya Valisi Muammer Türker oldu. Eşi ve misafirleriyle birlikte sergiyi gezen Vali Muammer Türker, Antalya’ya böyle bir etkinliğin kazandırılmasından ötürü yetkilileri kutladı.
Festival alanındaki sergilenen kum heykelleri beğeniyle izleyen Muammer Türker misafirlerine heykeller hakkında bilgi verdi. Tarihe olan ilgi ve merakı nedeniyle heykellerin hikayelerini anlatan Vali Türker, yetkililerden kum heykel yapım aşamaları, ziyaretçi oranları gibi konular hakkında bilgi aldı. EXPO 2016 çerçevesinde festival alanında sergilenen Ece ve Efe isimli EXPO maskotlarının kumdan heykeli önünde bir de hatıra fotoğrafı çektiren Antalya Valisi Muammer Türker çalışmayı gayet başarılı bulduğunu söyledi.
Bu tür etkinlikleri, Antalya’nın tanınırlığına ve marka imajına büyük katkı sunduğu için önemsediğini belirten Vali Türker, kent turizminin kültür sanat etkinlikleriyle daha da zenginleştiğini ifade etti. Öte yandan festival sergisinin 12 aya uzatıldığını öğrenen Antalya Valisi Muammer Türker, eşinin zaman zaman gönüllü olarak ilgilendiği kimsesiz çocukları sergiye getirdiğini ve miniklerin festivali beğeniyle gezdiğini belirterek ücretsiz olarak sunulan bu imkandan ve Antalya’ya böylesine ilginç ve her kesime hitap eden etkinliğin kazandırılmasından ötürü yetkililere teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!