Uyuşturucuya karşı tiyatrolu uyarı

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucuya karşı tiyatrolu uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2018 14:32

Uyuşturucuya karşı tiyatrolu uyarı

Haberin Devamı

 

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) - GENÇLERİ uyuşturucu maddelere karşı uyarmaya yönelik 'Pembe Aslında Siyahtır' adlı tiyatro oyunu, Antalya Emniyet Müdürlüğü ve Kemer Belediyesi işbirliğiyle sahnelendi.
İçişleri Bakanlığı'nın 2018 yılını 'uyuşturucu ile mücadele yılı' ilan etmesinin ardından lise seviyesindeki öğrencileri uyuşturucu maddeler ve bağımlılık konularında uyarmaya yönelik 'Pembe Aslında Siyahtır' adlı oyun çeşitli il ve ilçelerde gösteriliyor. Oyun, Antalya Emniyet Müdürlüğü ve Kemer Belediyesi işbirliğiyle Kemer Belediyesi Kültür Salonu'nda sahnelendi. Kemer'de bulunan çeşitli liselerdeki öğrenciler eseri ilgiyle izledi. Metin Karaman'ın yönettiği Haluk Işık'ın yazdığı oyunlarda Ercüment Balakoğlu, Selin Köktener, Ömür Akkan, Ceren Bayır, Hasan Milan ve Sunay Cingöz rol aldı.
'ZENGİNİ FAKİRİ YOK'
'Pembe Aslında Siyahtır' adlı oyun hakkında bilgi veren yönetmen Metin Karaman, "Bizim oyunumuz ünlülerin barkovizyon görüntüleriyle başlıyor. Fakir bir ailenin oğlu ve zengin bir ailenin kızı, yani oyunda 'Bu illetin erkeği, kızı, zengini, fakiri yok. Bu illete bulaşırsan ölürsün. Bu illete bulaşırsan öldürürsün' mesajı veriliyor. Herhangi bir maddeyi kullanırken göstermiyoruz, kullandıktan sonra göstermiyoruz. Kullandıktan sonraki keyif anını vermiyoruz, yerde sürünme anını veriyoruz, oyunda. Zehir diyoruz oyunda, çünkü o maddeyi alırsa zehirlenecek o çocuk, o yüzden zehir diyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!