Uyuşturucuya Eylem Planı

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucuya Eylem Planı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 18:52

Antalya’da uyuşturucu bağımlılığına çözüm arayışları sürüyor. Hürriyet Akdeniz Yazı İşleri Müdürü Alper Beyaz'ın, ‘Yok mu arttıran', 'Misafir oluyoruz sonra...' başlığıyla gündeme getirdiği uyuşturucu sorununa Ak Parti Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç’ten öneri geldi. Çözüm adına seferber olmaya hazır olduğunu belirten Enç, ‘Antalya Eylem Planı yapalım’ dedi.

Haberin Devamı

ÜLKEMİZDE uyuşturucu ve bağımlılığıyla başlayan sorununun yaşandığı illerin başında gelen Antalya’da çözüm arayışları devam ediyor. Uyuşturucu mücadelesi konusundaki çalışmalarıyla tanınan Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç, çözüm için kent dinamiklerinin ve Bakanlık düzeyinde yetkililerin bir araya gelip bir eylem planı hazırlamasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

ANTALYA’DA AMATEM EKİM’DE AÇILDI

Uyuşturucuya Eylem Planı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı 30 yataklı Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezi’nin açılış töreni Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla Ekim ayında gerçekleştirildi. Antalya’da madde bağımlısı gençlerin tedavisinin yapılacağı AMATEM’in ekim ayında faaliyete geçtiğini belirten Milletvekili Enç, “Hastane yapmak, uyuşturucuyla mücadelenin sadece bir ayağı. Önlemek, arındırmak ve rehabilitasyon. Bunların hepsi bir bütün. Bu çocukların uyuşturucuya başlamasının önüne geçmemiz lazım. Uyuşturucuyla mücadelede vücudu kimyasaldan arındırma konusunda Tür-kiye’de bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar uzman var. Uzman bulmakta da sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

‘UYSAL OLUMSUZ BAKMAZ’

Haberin Devamı

Antalya’da uyuşturucunun merkezi olarak Zeytinköy adıyla anılan Yeşildere Mahallesi civarında kurulmuş uyuşturucu pazarını yok etmenin tek yolunun ‘kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan Enç, “Muratpaşa Belediyesi’nin uhdesinde olan Zeytinköy’de yapılacak çözüm odaklı bir çalışmaya Belediye Başkanı Ümit Uy-sal’ın da olumsuz bakacağını düşünmüyorum. Bu toplumsal problemde siyaset gözetilmeden hareket edilmeli. Bölgedeki durumu kent dinamikleriyle birlikte değiştirmek gerekiyor. Tek başına Başkan Uysal’ın da yapabileceği bir şey yok, Başkan Menderes Türel’in de yok, Vali beyin de yok. Siyaset üstü bir sorun olarak görüp birlikte hareket edilmeli. Her kurumdan yetkililerin seçildiği (Bakanlık, Valilik, Emniyet, Sağlık, Milli Eğitim, sivil toplum kuruluşları gibi bir çok kurumun) bir araya geleceği ‘Antalya Eylem Planı hazırlayalım’. Ben de üzerime düşeni yaparım” ifadelerini kullandı.

ANTALYA EYLEM PLANI

Haberin Devamı

Antalya’dan tarafların ve Bakanlık düzeyinde yetkililerin bir araya gelip ‘Antalya Eylem Planı’ hazırlamalarını öneren Ak Parti Milletvekili Enç, aylık ve yıllık programlanmış bir çalışmaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Antalya’nın uyuşturucu ile mücadele konusunda pilot bölge olması konusunda da öneri getiren Enç, “Kentteki narkotik sayısı artırılmalı. Okullarda velilere eğitim verilmeli. Yapılacak her çalışmanın tamamlanma süre-leri belli olmalı. Kamu, özel sektör ve konunun uzmanlarından bağımsız birkaç kontrolör olmalı. Objektif gözle etkin mücadelenin yapılıp yapılmadığı denetlenmeli” şeklinde açıklama yaptı.

KENTİN EN CİDDİ SORUNU

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte AMATEM’e gidip inceleme yaptıkları da anlatan Milletvekili Gökçen Enç, “Uyuşturucu, Antalya’nın önünde eğitimden, ulaşımdan, sağlıktan çok daha önemli, 5 seneye kal-madan çözülmesi gereken bir problem. Mücadelenin yasal altyapısı oluşturuldu. ‘İçiciyim’ demek artık kurtarmıyor. Ama uyuşturucuya çok kolay ulaşılabiliyor ve mücadelede yetersiz kalıyoruz. Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Konseyi’nin toplantısında bakanların gözü önünde ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Hattı’nı aradım. ‘Ben 40 yaşında bir bağımlıyım. Damardan eroin alıyorum. Tedavi olmak istiyorum’ dedim. Telefonda görüştüğüm kişi bana hastane ismi vererek oradan sıra alabileceğimi söyledi. Halbuki bağımlının bulunduğu yerden alınacağı bir sistemin olması lazım” dedi.

'SOSYAL UYUM MERKEZİ AÇILACAK'

Haberin Devamı

2016-2018 yıllarını kapsayan Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planı doğrultusunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından İstanbul, Ankara ve Antalya olmak üzere 3 pilot ilde 5 adet Sosyal Uyum Merkezi açıla-cak. Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya, bütçe komisyon görüşmelerinde Antalyamız için önemli bir müjde verdi. 2017 yılı Ocak ayından itibaren açılması öngörülen Sosyal Uyum Merkezi’nde tedavisini başarı ile tamamlayan ve uyuşturucu bağımlılığını yenen kişilerin topluma yeniden adapte olması için hizmet verilecek. Merkezlerde, bağımlı-lıktan kurtulanlara psiko-sosyal destek, topluma uyum, kötü alışkanlıklardan uzak durma gibi konularda destek olunması planlanıyor” dedi.

SÜMER: MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Haberin Devamı

Ak Parti hükümetlerinin önemli yatırımlarının yanı sıra sosyal projelere imza attığını söyleyen Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ise, “Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından Antalya’ya çok önemli bir merkez açılıyor. İnşallah, madde bağımlılığı tedavisi sonrası bu merkezde topluma daha kolay adapte olabilmeleri sağlanacak. İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra Antalya için projelendirilen bu önemli merkez için Sayın Baka-nımız Fatma Betül Sayan Kaya hanıma çok teşekkür ederiz” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!