Uyuşturucudan kurtulup hayata yeniden başladılar

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucudan kurtulup hayata yeniden başladılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 11:08

Hayatlarının baharında "Bir defadan bir şey olmaz" diyerek uyuşturucuyla tanışan Görkem Duman ve Seçil Aşık, polis ekiplerinin yardımıyla bağımlılıktan kurtulmayı başararak sağlıklı yaşamı seçti. Aşık ve Duman, tiyatro eğitmenleri tarafından diksiyon, sahnede duruş, ses ve iletişim ifadeleri eğitimi aldıktan sonra hayat hikayelerinin anlatıldığı "Eğer Baştan Başlasaydım" tiyatro oyununu sahneye koymaya başladı. Hayatlarını uyuşturucu esaretinden kurtaran Aşık ve Duman, tiyatro oyunu sayesinde öğrencilerin bağımlı olmalarını engellemeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Bir kez denedikten sonra hayatlarını esaret altına alan uyuşturucudan polis ekiplerinin yardımıyla kurtulan 21 yaşındaki Görkem Duman ve 23 yaşındaki Seçil Açık, tiyatro eğitimi aldıktan sonra yaşadıklarını "Eğer Baştan Başlasaydım" adlı tiyatro oyununda anlatıyor. Biri 15, diğeri de 17 yaşındayken tanıştı uyuşturucuyla. "Bir defadan bir şey olmaz" ya da "Kendine öz güvenin gelecek, acılarını unutacaksın, mutlu olacaksın" gibi yalanlarla başladılar esaret dolu günlere. Uyuşturucuya başlayan herkes gibi onların da bir bahanesi vardı.

Görkem Duman, 6 yıl önce lisede öğrenim görürken kalp krizi geçiren babası Muammer Duman'ın ölümüyle sarsıldı. Babasının ölümünün ardından arkadaşının "acılarını unutursun" diye ısrar etmesiyle uyuşturucuya başlayan Duman, kısa sürede bağımlı haline geldi. Bağımlılığı nedeniyle eğitim hayatında da sıkıntılar yaşayan Duman'ın hayatı, bir gün evlerinin kapısına toplum destekli polis ekibinin gelmesiyle değişti. Broşür dağıtan polis memuruna "Ben bağımlıyım, kurtulmak istiyorum" diyen Duman, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) ekiplerine yönlendirildi.

Haberin Devamı

Burada "Ağabey ve ablalarım" diye seslendiği polis memurlarının yardımıyla psikolojik destek alan ve ilaç tedavisi gören Duman, 6 ay önce bağımlılıktan kurtuldu. Duman, şimdi Akdeniz Üniversitesinde okuyor ve gelecekle ilgili hayaller kurabiliyor.

KOLUNU KAYBETME NOKTASINA GELMİŞTİ

Lise ikinci sınıftayken ilk kez tanıştığı uyuşturucuyu sürekli kullanmaya başlayan Seçil Aşık ise 2 yıl önce uyuşturucu bağımlılığından kurtuldu. Uyuşturucu alabilmek için hırsızlık yaptığını belirten ve hastaneye kaldırıldığında kolunda serum takılacak damarı bulunamayan Aşık, polis ekiplerinin yardımıyla hayatında temiz bir sayfa açtı. Aşık, hayatının, bir kolunu kaybetme noktasından tiyatro sahnesine taşınmasına hala inanmakta güçlük çekiyor. Yeni hayatında madde bağımlılığıyla mücadele eden Aşık, TUBİM ekipleriyle gönüllü çalışarak madde bağımlısı gençleri zehirden kurtarmak için bir nevi danışmanlık yapıyor.

Haberin Devamı

Uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak isteyenlerin simgesi haline gelen Duman ve Aşık, TUBİM tarafından maddeyi bırakıp sağlıklı yaşamı tercih eden gençlere yönelik eğitim çalışmaları kapsamında drama-tiyatro eğitimi aldı. İkili, diksiyon, sahnede duruş, ses ve iletişim ifadeleri eğitimi gördü. Yaşam hikayelerini anlatan "Eğer baştan başlasaydım" isimli tiyatro oyununda sahne alan Duman ve Aşık, oyunu özellikle öğrencilere oynayarak, uyuşturucunun gerçek yüzünü göstermeye ve bu konuda farkındalığı artırmaya çalışıyor.

Görkem Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatının gerçek anlamda baharını yaşadığını söyledi. Duman, üniversiteyi bitirip kalıcı bir iş sahibi olmayı hayal ettiğini dile getirerek, "Hayatı, yaşamayı çok seviyorum. Her anımı dolu dolu geçirmek istiyorum. Tiyatroda da kendimi geliştireceğim" dedi. Seçil Aşık ise tiyatroyu çok sevdiğini ve bu alanda kendisini geliştirmeyi istediğini anlattı. Ömrü yettiğince uyuşturucuyla mücadelenin gönüllü neferi olacağını vurgulayan Aşık, uyuşturucudan kurtulduktan sonra 3 mesleki sertifika aldığını, düzenli, mutlu ve güzelliklerle dolu bir hayat geçirmek istediğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!