UYKUSUZ, BANYOSUZ 10 SAAT MESAİ

Güncelleme Tarihi:

UYKUSUZ, BANYOSUZ 10 SAAT MESAİ
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2018 09:08

Antalya’ya tatile gelen Güney Koreli 8 turistin Kemer yolunda geçirdiği korkunç kaza, turizm taşımacılığındaki güvenlik sorununu yeniden gündeme taşıdı.Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin günde 10 saat çalışan, araçlarda yatıp kalkan şoförler olduğuna dikkati çekiyor.

Haberin Devamı

ANTALYA’nın Kemer ilçesinde Güney Koreli turistleri taşıyan minibüsün karıştığı kaza, turizm taşımacılığındaki güvenlik sorununu yeniden gündeme taşıdı. 4 turistin yaşamını yitirdiği kazaya ilişkin soruşturma devam ederken, Turizm Taşımacıları Derneği ve Antalya Servisçiler Odası’ndan dikkat çekici açıklamalar geldi.

ARAÇ KALİTESİ ÖNEMLİ

Turist sayısındaki artışın başta Antalya olmak üzere, İzmir ve İstanbul’daki taşımacılık faaliyetlerini artırdığına işaret eden Turizm Taşımacıları Derneği Başkanı Sümer Yığcı, araç kalitesi, bakım ve şoför yeterliliği denetimlerinin artırılması gerektiğini söyledi.

YETKİSİZ ŞOFÖRLER VAR

Turist yoğunluğunun kaza riski oranını yükselttiğine dikkati çeken Yığcı, “Hiç istirahat etmeden gece gündüz çalıştırılan şoförler var. Bu bilinçsizlik kazaya davetiye çıkarıyor. Bazı acenteler 3 kuruş kâr edelim mantığıyla yetersiz, yetkisiz şoförlere turist emanet ediyor. Bu çok acı” diye konuştu.

ONLAR BİZİM MİSAFİRİMİZ

Haberin Devamı

“Turizmde en son kârı düşünmeliyiz” diyen Yığcı, “Uyarılarımıza rağmen bilinçsizlik had safhada. Sokaktan geçeni şoför yapmakla bu iş olmaz. Her alanda trafik güvenliğine dikkat edilmeli ama turizmdeki dikkat çok daha önde tutulmalı. Çünkü ülkemize gelen o misafirlerin canı hepimize emanet” dedi.

SEZONDA GELİYORLAR

Antalya’daki güvenlik açıklarına dikkat çeken Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, şu bilgileri verdi: “C plakalı araçlarda hiçbir güvenlik açığı yaşanmazken, turizm sezonunda kente gelen bir takım kişiler düşük fiyatlara standart dışı taşıma yapıyor. Bu da trafikteki güvenliği ciddi biçimde etkiliyor.”

OTEL YERİNE ARAÇ

“Bu şoförlerin günde 10 saat çalıştığını biliyoruz. Üstelik araçların içinde yatıp kalkıyor. Günlerce banyo bile yapmıyorlar. Peki, acenteler neden bu şoförleri tercih ediyor; Çünkü daha ucuza taşımacılık yapıyorlar. Yani insan hayatı bu kadar değersiz. Biz kayıtlı, standartlara uygun ve yolları bilen profesyonel şoförlerin sektörde çalışmasını istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!