Uluslararası Acil Sağlık Olimpiyatları Kemer'de başladı

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Acil Sağlık Olimpiyatları Kemerde başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2016 15:57

Uluslararası Acil Sağlık Olimpiyatları Kemer'de başladı

Haberin Devamı

Levent YENİGÜN / KEMER(Antalya), (DHA) - ULUSLARARASI Acil Sağlık Olimpiyatları, Antalya'nın Kemer İlçesi'nde başladı.
Sağlık Bakanlığı, Uşak İl Sağlık Müdürlüğü ve Tüm Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Derneği (TAPDER) işbirliği ile düzenlenen 1'inci Uluslararası Acil Sağlık Olimpiyatları, Antalya'nın Kemer İlçesi Beldibi mevkisinde bir otelde başladı. Olimpiyata Türkiye'nin 45 ilinin yanı sıra Azerbaycan, Sırbistan, Makedonya ve Macaristan'dan yaklaşık 650 Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ile 112 Acil Sağlık ekibi katıldı.
UMKE ve 112 Acil Sağlık ekipleri hazırlanan senaryo gereği deprem enkazından ve patlama bölgesinden yaralı kurtarma, medikal vakalara müdahale, yaralı taşıma teknikleri ve triaj uygulamaları parkurlarında yarıştı. Kanalizasyon borularının içinden geçen ekipler, otomobil lastiği ile yataklardan oluşturulan özel parkurları da tamamlamaya çalıştı.
'HIZ DEĞİL KURTARMA ÜZERİNE'
TAPDER Başkanı Ertuğrul Erik, olimpiyatların amacının UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin mesleki gelişimine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. UMKE ve 112 ekiplerinin daima zinde olmaları gerektiğini kaydeden Erik, "Burada medikal anlamda yarışmalar düzenliyoruz. Hız üzerine değil, tamamen kurtarma ve medikal üzerine yarışmalar var. Hakemler takımların derecelerini hesaplayıp not veriyor. İnşallah mesleğe faydalı bir organizasyon olur" diye konuştu.
Uluslararası Acil Sağlık Olimpiyatları, 6 Kasım'da sona erecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!