‘ULAŞIMA’ YENİ DÜZEN

Güncelleme Tarihi:

‘ULAŞIMA’ YENİ DÜZEN
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2020 14:02

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Nurettin Tonguç, Ulaşım Ana Planı kapsamında yapılan çalışmaları Hürriyet Akdeniz’e anlattı. Tonguç, “Kaza videolarını tek tek inceledik, ulaşımı sil baştan düzenliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kent merkezi ve ilçelerde trafik sorunlarının yaşandığı noktalarda çalışmalara başladı. Ulaşım Ana Planı kapsamında bölge bölge trafikte yapılan düzenlemeleri Hürriyet Akdeniz’e anlatan Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Nurettin Tonguç, çift yöne dönen yollar, raylı sistem hattında yapılan çalışmalar ve toplu ulaşıma eklenen güzergâhlarla ilgili bilgi verdi.

CADDELERDE ÇİFT YÖN UYGULAMASI

Belirli caddelerdeki çift yönlü trafik uygulamasının nedenlerini anlatan Nurettin Tonguç, “Teomanpaşa Caddesi’nde yolun iki şerit halinde düzgün ilerlemesi için ortaya delinatörler koyduk. Milli Egemenlik Caddesi’nin trafiğini de bisiklet yolunu kaldırdıktan sonra yeniden düzenledik. Odağımız kent merkezinde yavaş ve güvenli trafik. Cadde düzenlemeleri memnuniyet yarıtıyor. Şikâyetleri çözüme kavuşturmuş olduk” dedi. Raylı sistem hattı üzerinde başlattıkları çalışmalardan da bahseden Tonguç, “Fatih’teki duraktan başlıyoruz. İlk etapta Meydan’a kadar olan bütün tramvay güzergâhında geçmişte kaza yaşanmış yerleri yeni baştan ele alıyoruz ve buralardaki yaya geçitlerini yeni baştan elden geçiriyoruz. Kaza videolarını izleyip kazalara yol açan yaygın davranışları tespit ettik. Yayanın yola atladığı, makinistin duramayıp yayaya çarptığı tüm vakaları tek tek inceledik. Güzergâh boyunca tüm noktalarda tramvay hattını iki yanından değil ortasından kapatarak yayanın tramvayın önüne atlamasını önleyeceğiz” diye konuştu.

EKSİKLİKLER GİDERİLECEK

Haberin Devamı

Yayaların kullandığı yolların toplu ulaşımla entegrasyonunu sağlayacaklarını duyuran Tonguç, öncelikli hedefin yaya güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi. Engelliler başta olmak üzere yayaların kazalara maruz kalmamaları için sesli sinyalizasyon sisteminin de birçok noktada uygulamaya girdiğini açıklayan Tonguç, şöyle bilgi verdi: “Güvenlik Mahallesi, Yüzüncü Yıl Caddesi gibi yoğunluğun yüksek olduğu ve zaman zaman trafiğin kilitlendiği kavşakları yeniden düzenliyoruz. Aydın Kanza Parkı’nın karşısındaki yolda trafiği rahatlatmak için ortadaki şeridi kaldıracağız. Ulaşım Ana Planı’ndaki tüm eksikleri giderip gerekli güncellemeleri yapacağız.”

YENİ GÜZERGÂHLAR EKLENİYOR

Haberin Devamı

“Alanya’da ulaşım sistemi ikiye bölünmüş durumdaydı. Bölge halkı bu nedenle bir yerden bir yere giderken sürekli araç değiştirmek zorunda kalıyordu. Bu mağduriyeti gidermek için ilçenin ulaşım sistemini tek bir merkezde birleştirdik. Kentin dış çeperindeki bölgelerin toplu taşıma ihtiyacına ulaşım esnafıyla iş birliği yaparak çözüm üretiyoruz. Saklıkent’e giden hattı araçlarımız o yola uygun olmadığından durdurmuştuk. O yola uygun araçlarla yeniden bir düzenleme yaptık. Her sabah dağ manzaralarıyla otogardan Saklıkent’e yolculuk yapılıyor. Bademağacı’na ulaşımı da benzer şekilde düzenledik. Bütün ilçelerde yeni hatlar oluşturduk. İlçe ilçe ulaşım planlarını inceleyip yeniden düzenliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!