ULAŞIM ESNAFINA YAKIT MÜJDESİ

Güncelleme Tarihi:

ULAŞIM ESNAFINA YAKIT MÜJDESİ
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2020 09:29

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ulaşım esnafına yüzde 50 yakıt desteği verme kararı aldı. Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, “Bu karar bize can suyu oldu” dedi.

Haberin Devamı

ANTALYA’daki ulaşım esnafının destek taleplerine yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, şehir içi otobüslere yakıt desteği kararı aldı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Başkan Muhittin Böcek’le pazartesi gününden itibaren yaptıkları görüşmelerin neticeye ulaştığını belirten Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, esnafın kullandığı yakıtın kilometre başına yüzde 50’sinin belediye tarafından karşılanacağını duyurdu.

KİLOMETRE BAŞINA 1 LİRA
Son günlerde ulaşımdaki rekor düşüşle esnafın gelirin çok üstünde bir yakıt masrafıyla karşı karşıya kaldığını belirten Arslan, “Antalya’da toplam 490 aracımız var. Ancak şu süreçte ulaşım yoğunluğu az olduğu için 330 civarında araç çalışıyor. Ulaşım hizmeti veren araçlarımız kilometre başına 2 lira yakıyor. Alınan kararla bunun 1 lirasını Büyükşehir Belediyesi karşılayacak. Kent merkezindeki bütün özel otobüslerde yüzde 50 destek uygulanacak” dedi.

Haberin Devamı

ESNAFA CAN SUYU OLDU
Ulaşımın sürdürülebilmesi için çözüm üretmeye yönelik bu adımın memnun edici olduğunu belirten Yasin Arslan, İstanbul’da alınan ulaşım esnafına destek kararının ardından Antalya’da da bu yönde karar alınması üyelerimize can suyu oldu. Biz bu zor dönemi hep birlikte atlatacağız. Yakıt giderlerimizi karşılayabilirsek ayakta kalabiliriz. Petrol istasyonlarından veresiye yakıt alamıyorduk. Esnaf maliyeti karşılamayı da bir kenara bırakıp sadece bu süreci atlatmayı hedefliyor. Mutlaka destek verilmesini talep etmiştik. Sonuçtan memnunuz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!